A do të dilje me një djalë me të njëjtin emër si vëllai ose babai yt?

A do të dilje me një djalë me të njëjtin emër si vëllai ose babai yt?

Takove një burrë në festën e një shoku dhe menjëherë kuptove se ai është shumë simpatik, i pëlqyeshëm dhe i zgjuar.

Mund të flisni me të për çdo gjë, ai duket shumë i interesuar dhe do të donte të dilte me ju dhe të njiheni më mirë. Problemi i vetëm? Ai ka të njëjtin emër si vëllai ose babai juaj.

Emri nuk është pjesa më e rëndësishme e identitetit të një personi. Një emër nuk duhet të jetë një arsye për të refuzuar një shpirt binjak të mundshëm.


Nuk është e pazakontë që njerëzit të jenë në një marrëdhënie me një person që ka një emër të ngjashëm me një anëtar të familjes, thotë psikiatrja Susan Edelman. Kur filloni të flisni me dikë, shoqërimet me prindin tuaj mund t’ju bëjnë të ndiheni jo rehat, por sa më shumë kohë të kaloni për të njohur dikë, aq më shumë do të filloni të mendoni për atë person në një mënyrë të re, të ndryshme.

Kur njihni dikë më mirë, përqendrohuni në cilësitë dhe karakteristikat e tij, jo në emrin e tij, shton  Edelman.

Nëse nuk jeni ende rehat me një emër pasi e keni njohur më mirë personin, provoni t’i jepni partnerit tuaj të ri të mundshëm një pseudonim që është i ndryshëm nga ai i babait ose vëllait tuaj. Nofkat e përgjithshme si ‘mjaltë’, ‘zemër’, ‘dashuri’ dhe të ngjashme do të shërbejnë gjithashtu.

Lexo edhe

Video