9 detaje në fytyrë që zbulojnë karakterin tuaj edhe kur e fshihni atë

9 detaje në fytyrë që zbulojnë karakterin tuaj edhe kur e fshihni atë

Deri në nëntë detaje në fytyrën tuaj mund të zbulojnë karakterin tuaj të vërtetë, edhe nëse përpiqeni ta fshihni atë.

Bukuria dhe inteligjenca nuk janë të lidhura. Por disa njerëz mund të ndikohen në mënyrë të pavetëdijshme nga ‘efekti halo’, një paragjykim që u jep njerëzve të bukur cilësi pozitive, ndaj kemi përshtypjen se ata janë më të zgjuar ose më të rehatshëm. Sidoqoftë, pamja ka njëfarë kuptimi për sa i përket personalitetit – gjithçka është në fytyrë.

Çfarë thonë fytyrat tona për ne?

1. Fytyrë e gjerë

Testosteroni dhe estrogjeni ndikojnë si në sjelljen ashtu edhe në pamjen e fytyrës sonë. Testosteroni i lartë shoqërohet me kocka më të forta të nofullës, dhe estrogjen i lartë me ballë më të lëmuar, buzë më të plota dhe konture më të buta dhe më të rrumbullakosura. Te gratë, këto tipare përgjithësisht lidhen me vlerësime më të larta të feminitetit, atraktivitetit dhe shëndetit dhe japin fertilitet më të lartë. Mollëzat më të gjera shoqërohen gjithashtu me testosterone shtesë. Ky konsiderohet një tregues i agresionit më të madh, por edhe bujarisë. Meshkujt me këtë tipar të fytyrës konsiderohen më të sigurt dhe ndihen të njëjtën gjë.

2. Fytyrë e rrumbullakët

Femrat me fytyrë të rrumbullakët janë më bujare. Një fytyrë e rrumbullakët është shpesh një shenjë e një personi të sjellshëm, vetëmohues dhe të kujdesshëm. Njerëzit me këtë tipar mund të jenë miq të vërtetë. Megjithatë, ata gjithashtu mund të japin shumë nga vetja dhe t’i vënë nevojat e njerëzve të tjerë përpara tyre, duke lënë pas dore mirëqenien e tyre. Këta lloj njerëzish konsiderohen të pafajshëm dhe, për rrjedhojë, më të besueshëm. Forma e rrumbullakët e kokës së një personi mund të jetë gjithashtu një tregues i problemeve të mundshme të apneas së gjumit. Në fakt, njerëzit me këtë karakteristikë mund të gërhijnë më shumë.

3. Forma ovale e fytyrës

Nëse fytyra është e gjatë dhe mollëzat janë më të gjera se nofulla, forma e fytyrës është ovale. Njerëzit me një fytyrë ovale ka të ngjarë të perceptohen si më ekstrovertë dhe miqësorë. Kjo nuk do të thotë domosdo se janë natyrshëm flutura sociale, por janë më të prirë të jenë më të hapur dhe të lehtë për t’i shqiptuar fjalët, dinë t’i përdorin ato për t’i bërë të tjerët të ndihen të mirëpritur dhe rehat.

4. Fytyrë në formë zemre


Fytyra në formë zemre karakterizohet nga balli i madh dhe mjekra më e vogël, si një trekëndësh i përmbysur. Thuhet se janë ‘vetëanalizues’ dhe mendje të fortë. Njerëzit me këtë formë fytyre zakonisht kanë forcë të jashtëzakonshme të brendshme dhe janë kokëfortë. Ata kanë shumë energji, forcë të brendshme dhe intuitë të fortë, ata e dinë se kur dhe si të veprojnë për të ndjekur qëllimet e tyre. Ata janë gjithashtu shumë krijues dhe të dashur, por mund të jenë emocionalisht të paqëndrueshëm dhe të pavendosur. Njerëzit me një fytyrë në formë zemre mund të jenë shumë të ngrohtë dhe lehtë mund t’i bëjnë njerëzit e tjerë të ndihen të veçantë. Ata duan të bien në dashuri dhe gjithçka që ajo vesh, por mund të mos përmbahen kur gjërat qetësohen ose bëhen më të përditshme.

5. Forma e fytyrës me diamant

Kjo lloj fytyre është më e gjerë në mes dhe e drejtuar drejt ballit dhe mjekrës. Njerëzit me këtë formë fytyre gëzojnë kontrollin. Duke dashur dhe duke u përpjekur për përsosmëri, ata janë të orientuar drejt detajeve dhe punojnë mirë. Ato janë të mprehta si diamantet dhe shumë të sakta me fjalët. Kjo formë fytyre konsiderohet si pamja mesatare e një individi; që mund të jetë një gjë e mirë, sepse njerëzit në përgjithësi priren t’i shohin njerëzit me pamje mesatare më të besueshëm se ata me tipare të veçanta ose unike.

6. Forma drejtkëndore e fytyrës

Kjo formë karakterizohet nga një linjë e gjerë e rritjes së flokëve dhe nofullës. Njerëzit me një lloj fytyre më të gjerë kanë shumë energji natyrale dhe karakterizohen nga qëndrueshmëri e madhe. Ata shpesh ndërmarrin projekte të mëdha dhe kanë një mendje të fortë dhe mendje analitike. Ata janë në gjendje të qëndrojnë të qetë dhe të përqendruar, edhe në mjedise me stres të lartë; ata mund të jenë liderë të lindur natyrshëm. Mendimtarët dhe planifikuesit e mirë priren t’i përmbahen logjikës dhe të mos flasin për ndjenjat e tyre. Meshkujt me këtë formë fytyre priren të ndihen ‘më të fuqishëm’, por në fakt perceptohen si ‘më pak të besueshëm’.

7. Fytyra e fëmijëve

Tiparet e “fytyrës së bebes” mund të zëvendësohen me një lloj fytyre të rrumbullakët, por përfshin detaje specifike, si sytë e mëdhenj dhe hundën dhe mjekrën e vogël. Njerëzit me këtë pamje mund të perceptohen si më naivë, më pak dominues apo edhe më të nënshtruar. Por në fakt ata janë të sinqertë, të ngrohtë dhe të sjellshëm. Gratë e këtij lloji, në kultura të ndryshme në mbarë botën, konsiderohen si më tërheqëse. Në përgjithësi, burrat me fytyra fëmijësh janë zakonisht më të arsimuar, më të sigurt dhe më të prirë ndaj armiqësisë. Kjo madje konsiderohet si një tendencë për të mbikompensuar – aq sa ata kanë më shumë gjasa të jenë kriminelë. Vetëm mendoni për Al Capone ose gangsterin George Nelson, i njohur gjithashtu si “Baby Face Nelson”.

8. Vijat në lëkurë

Tiparet e fytyrës gjithashtu mund të thonë shumë. Njerëzit me një linjë të fortë dhe të përcaktuar diellore në qendër të ballit kanë vitalitet të lartë dhe priren të jenë ambiciozë, por edhe aventurierë. Vijat në cepat e syve janë një sinjal gëzimi. Megjithatë, nëse ato janë shumë të thella, ato mund të shoqërohen me tension ose vendimmarrje të vështirë. Në përgjithësi, ato tregojnë vëmendje ndaj detajeve. Linjat e vrenjtura, mund të aludojnë për kokëfortësi ose stres, pasi ato përforcohen nga tkurrja si një reagim negativ. Dhe rrudhat e të qeshurit rreth gojës flasin për shëndetin dhe fuqinë e jetës, shpesh përfaqësojnë optimizmin dhe dikë me të cilin njerëzit kënaqen duke qenë pranë.

9. Karakteristikat sociale

Te meshkujt, tipare të tilla si rehatia dhe ndërgjegjja shoqëroheshin gjithashtu me tiparet e fytyrës. Kënaqësi më e madhe reflektohet në vetullat më të larta, të cilat dukeshin “të ngritura”, së bashku me sytë më të hapur dhe vetullat më të gjata. Nivelet më të ulëta të rehatisë u shoqëruan me të kundërtën – me nofullat dhe vetullat që dukeshin pak të zhytura, së bashku me një buzë të sipërme ‘të tërhequr’ dhe tension të dukshëm rreth gojës dhe nofullës. Në fakt, tiparet introverte zbulojnë modelin e saktë të kundërt të ekstrovertëve. Te femrat, ekstraversioni është gjetur të lidhet me strukturat e fytyrës që tregojnë një hundë dhe buzë të zgjatura, së bashku me muskujt përtypës të përcaktuar, shkruan Bright Side.

Lexo edhe

Video