8-vjeçari i nënshtrohet operacionit në tru duke dëgjuar Mozartin

8-vjeçari i nënshtrohet operacionit në tru duke dëgjuar Mozartin

Një djalë italian tetëvjeçar iu nënshtrua një operacioni në tru ndërsa dëgjonte në gjumë Mozartin për të mbajtur trurin e tij të stimuluar gjatë gjithë operacionit dhe për të ndihmuar kirurgët të gjenin pikën e saktë të ndërhyrjes në Ankona të hënën.

Operacioni katër orë e gjysmë u zhvillua në Spitalin e Fëmijëve Salesi në qytetin port Marche.

Djali, i cili vuante nga një keqformim vaskular në tru, mbante kufje speciale të afta për të lëshuar zë dhe impulse mekanike.


Pacienti, nga një qytet i vogël në Abruzzo, u qetësua plotësisht gjatë gjithë operacionit, i cili ishte i suksesshëm, thanë mjekët të martën.

Pas gjashtë orësh ai bëri një skanim CAT dhe më pas u zgjua gradualisht. Përveç Mozartit, atij i është luajtur edhe këngë gregoriane.

Muzika gjithashtu kishte një “efekt qetësues dhe antistres në trurin e fëmijës”, shpjegoi për ANSA neurokirurgu lokal i spitalit Torrette, Roberto Trignani.

Video