8 gjëra që tërheqin gjininë e kundërt si magnet

8 gjëra që tërheqin gjininë e kundërt si magnet

Cilët njerëz i shihni më tërheqës? I gjatë apo jo? Lëkura apo ato me flokë bionde? Ndërsa ka disa kritere universale, ka edhe të tjera që mund të mos jenë aq të dukshme.

Shkencëtarët dhe psikologët nga vende të ndryshme po punojnë në hulumtime që do të tregojnë se çfarë u pëlqen burrave te gratë dhe anasjelltas. Ndërsa presim për këto rezultate, ne ju sjellim një listë të 8 gjërave që mund të hedhin dritë mbi dilemën në lidhje me tërheqjen e ndërsjellë.

Shprehja e fytyrës

Në vitin 2011, shkencëtarët u përpoqën të zbulonin se cila shprehje e fytyrës tërheqin burrat dhe gratë kur bëhet fjalë për gjininë e kundërt. Më shumë se 1.000 njerëz morën pjesë në hulumtim dhe secilit person iu shfaqën fotografi të njerëzve me emocione krejtësisht të ndryshme. Kjo i ndihmoi ata të zbulonin se burrat tërhiqen më shumë nga gratë e lumtura – ato që buzëqeshin dhe kanë sy të lumtur, ndërsa gratë i duan burrat me një shprehje krenare dhe të sigurt në fytyrën e tyre, raporton Bright Side

Gjuha aktive e trupit

Në vitin 2016, shkencëtarët vëzhguan njerëzit gjatë takimeve të shpejta më të njohur si takim i shpejtë. Kjo i lejoi ata të pranonin faktin se burrat dhe gratë preferojnë partnerë me gjuhë aktive të trupit. Interesante, e njëjta gjë vlen edhe për fotot. Të dy burrat dhe gratë gjatë vëzhgimit menduan se njerëzit e ‘kapur në lëvizje’ në foto ishin më tërheqës sesa ata që ishin fotografuar në këmbë ose ulur.

Aroma

Përkundër faktit të njohur se aroma e hudhrës shkatërron atmosferën romantike, ushqimi në fakt mund të jetë i dobishëm kur bëhet fjalë për burrat. Shkencëtarët kanë zbuluar se gratë tërhiqen nga aroma e burrave që hanë hudhër. Sidoqoftë, rregulli nuk zbatohet në situatë të kundërt. Sipas shkencëtarëve, burrat shijojnë erën e ushqimit të shijshëm, të tilla si  kokoshka. Vajzat që duan të sharmojnë një mashkull duhet të zgjedhin parfume me aromë të ëmbël.

Ngjashmëri me prindërit e seksit të kundërt


Shkencëtarët britanikë kanë zbuluar se gratë shpesh tërhiqen nga burrat që kanë të njëjtën ngjyrë të syve me baballarët e tyre. E njëjta gjë vlen edhe për burrat: ata shpesh zgjedhin gra që duken si nënat e tyre. Sigurisht, ky rregull nuk funksionon gjithmonë, por hulumtimet tregojnë se njerëzit me këto ngjashmëri rezultojnë të kenë një marrëdhënie të suksesshme.

Flokët

Burrat tërhiqen më shumë nga gratë me flokë të gjata. Sipas shkencëtarëve, kjo është për shkak të evolucionit, pasi nëse një grua ka flokë të gjata, mund të shoqërohet me rritje dhe zhvillim të shpejtë dhe të shëndetshëm, dhe e gatshme për të rritur një fëmijë. Sidoqoftë, gratë nuk janë aq të përqendruara në flokët e burrave. Shumicën e kohës kjo është çështje shijeje: disa gra pëlqejnë burra me flokë të gjatë, disa me flokë të shkurtër dhe këto preferenca mund të ndryshojnë gjatë gjithë jetës.

Tërheqje afërsisht e barabartë

A shihni shpesh çifte në të cilat njëri prej partnerëve është më tërheqës se tjetri? Besoni apo jo, nuk ndodh shpesh. Shkencëtarët kanë zbuluar se si burrat ashtu edhe gratë kanë më shumë gjasa të zgjedhin një partner që është po aq tërheqës sa ata ose për një ‘shkallë’ më tërheqës.

Altruizmi

Sjellja altruiste është një tjetër gjë që tërheq si gratë ashtu edhe burrat. Shkencëtarët mendojnë se kjo është një tipar gjenetik: sjellja altruiste tregon se një person ka të ngjarë të jetë një prind i kujdesshëm dhe ka të ngjarë të kalojë gjenet e tij në brezin e ardhshëm.

Madhësia e këpucëve

Gratë nuk janë aq të përqendruara në madhësinë e këmbës, ndërsa burrat janë më të prirë për gratë me këmbë më të vogla.

Lexo edhe

Video