Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

6 situata në të cilat gënjeshtra nuk është mëkat

6 situata në të cilat gënjeshtra nuk është mëkat

Sipas disa studimeve, gënjeshtrat ‘e bardha ’në të vërtetë mund të ndihmojë në ndërtimin e besimit. Në të vërtetë, disa njerëz preferojnë të dëgjojnë një gënjeshtër më të vogël, e cila është ngushëlluese, sesa një e vërtetë e dhimbshme. Sidoqoftë, ka situata në të cilat madje mund të jetë e dëshirueshme të gënjeni.

Kur jeni në një lidhje ose marrëdhënie të dhunshme

Dhuna dhe abuzimi nuk kanë asnjë lidhje me intimitetin apo mirëkuptimin e vërtetë. Prandaj, nëse po kërkoni ndihmë ose një mënyrë për të dalë nga lidhja e përmendur, duhet të jeni shumë të kujdesshëm. Ju mund të duhet të përdorni gënjeshtra të caktuara, në lidhje me veprimet tuaja, thirrjet telefonike ose kontakte të tjera që bëni në procesin tuaj të daljes nga ato. Prandaj, etika e së vërtetës nuk funksionon kur jeni në rrezik dhe në rastet e përmendura është e mirëpritur të përdorni gënjeshtra që do t’ju ndihmojnë të ktheni jetën tuaj në normalitet.

Kur ndaheni me partnerin tuaj dhe nuk doni ta lëndoni më tej

Nëse jeni iniciatori i një ndarjeje, e dini që duhet të gjeni një mënyrë të zgjuar për t’i thënë partnerit tuaj se ka mbaruar. Përveç faktit që do të ndihmojë në ruajtjen e një respekti dhe dinjiteti të caktuar, si për ju ashtu edhe për partnerin tuaj, do të ndihmojë gjithashtu në një ndarje miqësore.

Kur të doni të ndaloni sherrin aktual


Kur ju dhe partneri juaj nuk mund të bini dakord për diçka, kjo shkakton shumë tension dhe stres. Prandaj, duhet të peshoni mundësitë tuaja dhe të mendoni se sa e rëndësishme është ajo për të cilën po grindeni. Dëshironi paqe dhe pajtim në marrëdhëniet tuaja? Atëherë ju ndoshta duhet të thoni që ju vjen keq dhe se e pranoni këndvështrimin e partnerit tuaj, edhe nëse ndiheni ndryshe në zemrën tuaj, raporton Bright Side.

Kur partneri juaj ju jep një dhuratë ‘të gabuar’ ose vendos diçka në vendin e ‘gabuar’

Ndoshta është koha të vlerësojmë mirësjelljen më shumë sesa të vërtetën. Prandaj, zgjidhni zemërgjerësinë dhe falni disa gabime të vogla. Prandaj, herën tjetër kur merrni një bluzë si një dhuratë që mund të mos ju pëlqejë ose kur partneri juaj harron përvjetorin tuaj, djeg ushqimin e tij ose vendos gotat në vendin e gabuar, mos e pranoni. Sigurisht, kjo nuk duhet të bëhet vazhdimisht, por kohë pas kohe, gënjeshtra dhe heshtje të tilla të vogla mund të ndihmojnë vërtet marrëdhënien tuaj.

Kur doni të anuloni një lidhje dashurie pa ndonjë arsye të mirë

Jeni në një lidhje të re apo thjesht po shkoni në takimin tuaj të parë të dashurisë, por nuk jeni në disponim për një gjë të tillë? Dëshironi të dilni me miqtë? Ndonjëherë është e vështirë ta pranosh, veçanërisht nëse nuk dëshiron ta lëndosh personin tjetër ose dëshiron ta shohësh në një rast tjetër. Në atë rast, më mirë të dalësh me një arsye të arsyeshme, si të qëndrosh në punë më gjatë ose diçka tjetër. Është në rregull. Do të relaksoheni dhe do të pushoni, partneri juaj nuk do të lëndohet dhe do të jeni gati të takoheni përsëri.

Kur nuk ju pëlqen stili i ri i partnerit tuaj

Pamja dhe stili i një personi shpesh ndryshon, por kur bëhet fjalë për pamjen dhe stilin e një partneri, më së shumti na pëlqen. Në fakt, pamja është një nga gjërat që ju tërheq tek ai. Por kur ndryshon me kalimin e kohës, nganjëherë është thjesht një ndryshim në ‘më keq’ ose diçka që nuk ju bën përshtypje si më parë. Në atë rast, ju mund të thoni të vërtetën dhe të shkaktojë një grindje të vogël të mundshme dhe pak dhimbje, ose mund të mbani mendimet tuaja dhe me ndihmën e kritikave konstruktive ose sugjerimeve herën tjetër para se të shkoni në dyqan ose floktar për të parandaluar “gabimet” e mundshme.

Video

error: