6 mësimet e fituara në kohë të vështira

6 mësimet e fituara në kohë të vështira

Periudhat e vështira janë gjithmonë një mundësi për të mësuar, njohuri për veten, për të zbuluar modele jofunksionale dhe frenuese, për progresin, rritjen dhe zhvillimin.

I gjithë viti për ne ishte një periudhë e vështirë në të cilën të gjithë kishin mjaft mundësi të tilla. A i kemi marrë këto mësime?

Jeta është një seri përvojash, dhe disa përsëriten në variante të ndryshme

Kur përsëriten të njëjtat përvoja ose të ngjashme, Universi na paralajmëron se nuk kemi zotëruar diçka dhe na jep mundësinë që ta zotërojmë atë. Por, mbase ne kurrë nuk mund të mësojmë, të kuptojmë, të sqarojmë gjithçka.

Ai zhvillohet në periudha dhe shtresa, dhe përvoja e përsëritur mbart nivele dhe shtresa komplekse dhe delikate, me të cilat duhet të merremi në përballjen tjetër, edhe kur na duket se e kemi bërë atë punë tashmë.

Jeta ka një mënyrë për të na kthyer si bumerang në “skenën e krimit”, ku ne mendojmë se kemi kryer tashmë një hetim dhe kemi vendosur gjithçka që duhej të përcaktohej.

Pasionet tona janë mburoja dhe arma jonë

Ekziston vetëm një mënyrë për të mos rrezikuar jetën tënde – të mos jetosh. Dhe kur i refuzoni pasionet tuaja me frikë dhe përpiqeni të shmangni pragjet e jetës dhe vorbullat, është një përpjekje për të mos jetuar.

Hidhni veten në ato pragje, dilni nga zona juaj e rehatisë, rrezikoni, jetoni me pasion, shprehuni me zë të lartë, jini të pranishëm në çdo moment dhimbjeje dhe gëzimi në jetën tuaj dhe mos mendoni se do të kalojë – mos u ngushëlloni në kalimin e dhimbjes, pasi dhimbja kurrë nuk do të kalojë, sepse është një pjesë integrale e jetës.

Mbaj zemrën në pëllëmbë të dorës, merr frymë me mushkëri të plota, prano gjithçka që të sjell çdo ditë. Jini aty dhe jini të apasionuar dhe intensiv në praninë tuaj. Është mburoja dhe arma juaj, një mjet për të fituar përvojë.

Gjithçka është e pasigurt


Jo në të vërtetë. Është e sigurt se gjithçka në jetë do të ndryshojë, ju shmanget, do t’ju befasojë, çarmatoset, do t’ju zhgënjejë. Dhe në fund do të vdesësh. Pasiguria është e lidhur me shpresat dhe pritjet, të cilat janë të lidhura me gjëra të mira.

Shpresojmë se gjithçka do të jetë në rregull, ne presim që gjërat e mira dhe të bukura do të zgjasin për ne, jemi të zhgënjyer kur kuptojmë se gjithçka që shpresojmë dhe presim është iluzion dhe se gjithçka ndryshon, duam apo nuk duam. Është egoja që duhet të pranojë pasigurinë dhe të mësojë të jetojë me të. Pasiguria është më e mirë se siguria e vdekshme.

Marrëdhëniet tona janë të papërsosura dhe me të meta, sepse ne vetë jemi të tillë

Ne nuk do të krijojmë një marrëdhënie të shëndetshme, e cila do të rrjedhë normalisht në të gjitha aspektet, plot mirëkuptim të pandërprerë, tolerancë, dashuri dhe përkushtim.

Ne nuk jemi të tillë, dhe meqenëse nuk mund të presim nga vetja se gjithmonë do të kuptojmë dhe tolerojmë gjithçka dhe se do të jemi të gatshëm dhe të aftë të sigurojmë mirëkuptim në të gjitha situatat, atëherë nuk mund ta presim as nga të tjerët.

E megjithatë ne e bëjmë atë. Ne presim. Dhe kjo është gjithashtu pjesë e pa përsosmërisë që duhet të pranojmë.

S’keni arsye për aspirata të larta

Të gjithë përpiqen për diçka më të lartë dhe kur të gjithë gjendemi në të njëjtën ‘gjellë’, asgjë mbi nivelin e zierjes nuk është aspak e rëndësishme për ne. Ne jemi të interesuar për atë zjarr që është ndezur poshtë nesh, dhe si mund të mos gatuajmë, nuk kemi aspirata të larta.

Pjesa praktike e të jetuarit dhe të mbijetuarit është e rëndësishme. Ne do ta mbrojmë shpirtin kot, nëse nuk kujdesemi për enën e saj, trupin. Ne nuk do të interesohemi për ndriçimin, nëse nuk kemi asgjë për të ngrënë.

Ju duhet t’i besoni vetes

Ndjenjën tuaj, vetëdijen tuaj, mënyrën tuaj të trajtimit të sfidave – askush nuk mund t’ju japë një recetë, dhe edhe nëse e bëni, nuk mund ta përdorni, edhe nëse keni të gjithë përbërësit e duhur. Ju duhet ta bëni atë në mënyrën tuaj. Gjithmonë duhet së pari të ktheheni te vetja. Pastaj gjithçka bëhet pak më e qartë, pak më e lehtë dhe shkon pak më shpejt.

Video

error: