6 dallimet kryesore midis një partneri të jetës dhe një shoku shpirtëror

6 dallimet kryesore midis një partneri të jetës dhe një shoku shpirtëror

Ne mund të kemi partnerë që nuk janë shokë të shpirtit tonë dhe marrëdhënia jonë me ta funksionon shumë mirë.

Shokët e shpirtit janë njerëz për të cilët tashmë në shikim të parë kemi ndjenjën se plotësojmë njëri-tjetrin, të cilët kur i shohim për herë të parë në jetën tonë ndihemi sikur i kemi njohur gjatë gjithë jetës. Por nuk janë vetëm partnerët tanë të dashurisë – ata gjithashtu mund të jenë miq, fëmijë, prindër. Nga ana tjetër, partnerët e jetës janë njerëz me të cilët jemi të lidhur pa i njohur ata në një jetë të kaluar, këta janë njerëzit me të cilët ndërtojmë jetën tonë. Ju mund të jeni me partnerin tuaj të jetës për pjesën tjetër të jetës tuaj dhe nuk ka asgjë të keqe në këtë. Akoma, ka dallime midis një partneri dhe një shoku shpirtëror:

Marrëdhënia në nivelin e dytë – marrëdhënia që keni me partnerin tuaj të jetës nuk përjetohet si një marrëdhënie me një shok shpirti. Ndërsa mund të mos e dini ndryshimin, sapo të takoni shoqen tuaj të shpirtit do të jetë e qartë për ju se për çfarë bëhet fjalë.

Një shok shpirti vjen me një mësim, dhe një partner i jetës është një mbështetje – shokët e shpirtit janë gjithmonë aty për të na dhënë një mësim të rëndësishëm. Ndërsa ky mësim mund të duket i thjeshtë në disa raste, zakonisht nuk është i lehtë për t’u zotëruar, ka të bëjë kryesisht me gjëra të tilla si falja, kuptimi i diversitetit, vendosja e kufijve të vetes dhe të ngjashme. Partnerët e jetës kryesisht nuk janë aty për të na mësuar diçka, ata janë atje për të na dhënë dashuri dhe mbështetje.

Një shok shpirti ju njeh më thellë se një partner jete – një shok shpirti ju njeh nga brenda. Partneri juaj i jetës mund të dijë gjithçka për ju dhe jetën tuaj, por ai nuk mund t’i shohë ato mendime dhe ndjenjat tuaja delikate që shoku i shpirtit zbulon menjëherë.

Një shok shpirti vjen papritur, dhe një partner kur keni nevojë për të – një shpirt nuk do të hyjë gjithmonë në jetën tuaj kur keni nevojë për të. Ajo vjen në jetë në kohë të ndryshme, ndryshe nga një partner i jetës që shfaqet kur ju keni më shumë nevojë për të.


Ai do të ketë një efekt stimulues emocionalisht mbi ju sesa partneri juaj i jetës – me të do të ndiheni të veçantë, në një mënyrë që as nuk e keni imagjinuar. Ndërsa partneri juaj do të veprojë si një stimul në nivele të ndryshme të qenies tuaj, një shok shpirti do të veprojë posaçërisht në emocionet tuaja.

Një shok shpirti do të tronditë botën tuaj, dhe një partner i jetës do t’ju sjellë paqe – misioni i shokut tuaj të shpirtit është t’ju mësojë një mësim të rëndësishëm të jetës dhe pa marrë parasysh sa magjepsëse takimi me të, as ju dhe as bota juaj nuk do të jeni e njëjtë pas kësaj takimi . Partneri juaj i jetës është atje për t’ju sjellë paqe dhe për t’ju lejuar të zhvilloni aftësitë dhe aftësitë tuaja.

Disa nga shenjat që ju keni takuar shpirtin tuaj të dashur:

Humbni nocionin e kohës kur jeni së bashku – duket sikur koha po kalon shumë shpejt. Çdo minutë bëhet një sekondë, dhe një orë në minutë. Para se ta dini, dita ka mbaruar.

Ai person zgjeron horizontin tuaj – ajo ose ai vendos shumë gjëra të reja në fokus. Kur përpiqeni t’i shihni gjërat nga një këndvështrim tjetër, ajo ju ndihmon me këtë dhe është një mësuese e shkëlqyer në këtë jetë.

Kjo ju ndihmon të jepni më të mirën tuaj – ai person ju dëshiron të gjitha të mirat në jetë dhe falë saj arrini të nxirrni në sipërfaqe cilësitë tuaja.

Ju i besoni atij personi pa kushte – është personi që i besoni dhe që ju beson juve. Ju jeni në të njëjtën faqe që nga fillimi. Kjo lloj lidhje rrallë gjendet.

Lexo edhe

Video