6 arsye pse gratë me të cilat dalin burrat, nuk janë me ata që martohen

6 arsye pse gratë me të cilat dalin burrat, nuk janë me ata që martohen

Çdokush ndoshta mund të kujtojë një situatë kur një çift u divorcua pas një lidhje të gjatë dhe më pas një burrë i propozoi “vajzës tjetër që takoi”.

Kjo sjellje është befasuese dhe ngre një pyetje të ligjshme – pse një grua nuk merr një unazë (diamanti) pas shumë vitesh të kaluara së bashku, ndërsa tjetra bëhet nuse pothuajse menjëherë pasi të takohen?

Nuk ka diçka të tillë si “gruaja e duhur”, gjëja më e rëndësishme është të jesh me një burrë në kohën e duhur

Në rrjetet sociale, dikush postoi mendimin se burrat martohen jo kur takojnë “dashurinë e jetës së tyre”, por kur janë gati të krijojnë një familje. Një përdorues i Twitter ishte vërtet i interesuar në këtë teori dhe u kërkoi burrave ta komentonin atë. Dhe pothuajse unanimisht, burrat pranuan se kishin një marrëdhënie për të cilën u penduan që u ndanë, një marrëdhënie me një grua “perfekte”, por kjo nuk i ndaloi të martoheshin me dikë tjetër derisa të ndiheshin gati.

Ekziston edhe një gjë tjetër e njohur që i shtyn burrat të martohen, sipas një sondazhi të kohëve të fundit midis burrave nga një kompani IT: “Nëse një grua martohet, atyre u pëlqen vetë dhe ata duan të martohen vetë”. Në këtë rast, ata besojnë se gruaja tjetër “nuk ka asnjë shans” dhe nëse vetmia bëhet e padurueshme, burri zgjedh midis opsioneve të tij në dispozicion. Duket se burrat nuk janë duke pritur për “gruan e duhur” dhe çfarëdo vajze që është gati për martesë në një kohë të caktuar që u përshtatet atyre do të marrë një unazë, raporton Bright Side.

Shkencëtarët thonë se mosha më e mirë për të krijuar një familje është midis 28 dhe 32 vjeç. Pas kësaj kohe, shanset që një burrë të dëshirojë të martohet do të jenë në rënie, dhe sapo ai të mbushë 42-vjeç shansi është pothuajse zero.

Nuk ka asnjë mënyrë për të ndërtuar një familje të bazuar në tërheqjen fizike

Studimet tregojnë se çiftet më të lumtura janë ato në të cilat një grua është më tërheqëse se një burrë. Por siç tha John T. Molloy (autor i librit “Pse burrat martohen me disa gra, jo me të tjera”), pamja e një gruaje nuk duhet të jetë vulgare. John kërkoi më shumë se 3500 burra të përshkruanin nuset e tyre, dhe vetëm 20% e të fejuarve përdorën mbiemra që kishin të bënin me pamjen e tyre (si të bukur, tërheqës ose seksi). Dhe 80% e tjerë përmendën tiparet e karakterit të grave. Burrat thanë se ishte shumë e rëndësishme që ajo të ishte e pashme, por as ata nuk donin që ajo të dukej seksi.

Mendimet e miqve dhe prindërve mund të ndikojnë në një vendim


Edhe nëse një burrë duket shumë i pavarur, vendimi i tij në lidhje me martesën do të ndikohet nga të afërmit dhe miqtë. Ata luajnë një rol të madh në këtë dhe mendimi i tyre mund të përshpejtojë procesin, por edhe ta ngadalësojë  ose ta heqë plotësisht nga ekuacioni.

Burrat janë të sigurt se gratë janë plotësisht të kënaqura

Për të qenë më të saktë, burrat nuk mendojnë si gratë, raporton Bright Side, dhe nganjëherë ata kanë nevojë për një “aluzion”. Ai zakonisht i referohet faktit që një grua që dëshiron të martohet duhet të bëjë një gjest për t’ia treguar atë.

Jeta së bashku zvogëlon shanset për t’u martuar me 50 për qind

Psikologët paralajmërojnë gratë se duhet të jenë shumë të kujdesshme në lidhje me idenë e të jetuarit së bashku para martesës. Në një studim, u konkludua se shumica e burrave i propozojnë të dashurës së tyre 22 muaj pas fillimit të marrëdhënies. Pas kësaj, shansi zvogëlohet me 20 për qind, dhe tre vjet më vonë shansi është vetëm 50 për qind.

Por është e rëndësishme të mos harrohet ndryshimi në perceptimin – gratë shpesh mendojnë se të jetuarit së bashku është hapi i parë për martesë, dhe burrat, përkundrazi, “harrojnë” nevojën për të regjistruar një marrëdhënie dhe tashmë mendojnë se kanë një familje.

Jo të gjitha marrëdhëniet duhet të përfundojnë në martesë

Që në moshë të vogël, vajzat mësohen në familje të caktuara si të bëhen amvise, të dashurohen, të martohen, të kenë fëmijë dhe të shijojnë jetën. Por edhe kur nuk është kështu, edhe kur edukata është plotësisht e lirë dhe nuk kërkon hapa, është në rregull nëse edhe pas një lidhje të gjatë të gjithë shkojnë sipas mënyrës së tyre. Disa dashuri nuk gjykohen dhe ne mendojmë se një pushim i arsyeshëm është më i mirë se një marrëdhënie e gjatë dhe e palumtur.

Gjithashtu, askush nuk thotë, se të gjitha këto janë fakte njëqind për qind. Gjithmonë ka përjashtime dhe është e rëndësishme të dëgjoni atë që trupi dhe mendja juaj ju tregojnë!

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: