5 shenja që nuk lëvizni sa duhet

5 shenja që nuk lëvizni sa duhet

Ndonjëherë gjithçka që dëshironi të bëni është të shkoni në shtrat dhe të shikoni një seri ose film në Netflix, atëherë bie shi kështu që nuk mund të dilni jashtë ose thjesht të vini në shtëpi dhe të bëni diçka në kompjuterin tuaj. E gjithë kjo ndikon në trupin tonë dhe dërgon shenja se nuk po lëvizni sa duhet.

Sytë e fryrë

Një mënyrë jetese e ulur është një nga shkaktarët kryesorë të mbajtjes së ujit. Sytë e fryrë më pas shfaqen si rezultat i mbajtjes së zgjatur të trupit në një pozicion horizontal. Sipas Bright Side, zgjidhja më e mirë atëherë është të praktikoni joga, dhe disa nga lëvizjet e rekomanduara janë halasana ose plug, paschimottanasana ose shtrirje intensive dorsale, chakrasana ose urë, salamba sarvangasana ose qiri, dhe salamba sirsasana ose ballina.

Kapsllëku

Aktiviteti fizik është gjithashtu i rëndësishëm për lëvizjet e rregullta të zorrëve. Nëse pjesën më të madhe të kohës e kaloni ulur, do të duhet më shumë kohë që ushqimi të lëvizë nëpër zorrën e trashë. Si rezultat, sasia e ujit që trupi juaj thith nga jashtëqitja është e kufizuar, duke çuar në kapsllëk. Kështu, ushtrimet e rregullta përmirësojnë efikasitetin e traktit tretës. Edhe shtrirjet e thjeshta 5-minuta disa herë në ditë mund të parandalojnë kapsllëkun.


Ju keni harresë

Nëse shpesh ndiheni sikur keni humbur një mendim, mbase duhet të mendoni të lëvizni pak. Një studim zbuloi se njerëzit që udhëheqin një mënyrë jetese joaktive tregojnë ndryshime strukturore në tru në zonën e lobit temporal medial. Ky përplasje është përgjegjës për aftësinë tonë për të mbajtur mend. Është vërtetuar se aktiviteti fizik rrit memorien, prandaj ngrihuni dhe shëtisni në rastin e parë.

Ju dhembin gjunjët

Sekretimi fizik është çelësi që do të zvogëlojë dhimbjen e këmbës. Pse pyet? Ushtrimi mund të lehtësojë simptomat e artritit dhe artrozës, veçanërisht kur bëhet fjalë për ushtrime aerobike. Pacientët me dhimbje kronike të gjurit dhe këmbëve zakonisht këshillohen shpesh të kalojnë një program ushtrimesh sepse atëherë muskujt bëhen më të fortë dhe më fleksibël.

Ju dëshironi ëmbël

Aktiviteti fizik është mënyra perfekte për t’i dhënë fund dëshirave për sheqer ose ëmbëlsira në përgjithësi. Ajo rrit energjinë dhe çliron endorfina që nxisin lumturinë e përgjithshme. Nga ana tjetër, hormonet e lumtura ulin ndjeshëm dëshirën për sheqer. Ushtrimi i mjaftueshëm gjatë ditës mund të largojë depresionin nga jeta juaj. Dhe pa depresion ose një gjendje të keqe shpirtërore, nuk do të keni nevojë as për diçka për t’ju gëzuar.

Lexo edhe

Video

error: