5 aktivitete që thajnë lëkurën tonë, dhe marrja e tepërt e ujit është një nga arsyet

5 aktivitete që thajnë lëkurën tonë, dhe marrja e tepërt e ujit është një nga arsyet

Kruajtja dhe lëkura e thatë mund të na shqetësojë edhe kur përdorim rregullisht kremra dhe kremra më të shtrenjtë. Pse është kështu?

Arsyeja kryesore qëndron në faktin se ne praktikojmë disa aktivitete që çojnë në dehidratimin e lëkurës.

Marrja e tepërt e ujit

Mund të duket paradoksale, por kura për lëkurën e thatë nuk është konsumi i tepërt i ujit. Edhe pse hidratimi i rregullt është çelësi për shëndetin e trupit tonë, pirja e shpeshtë e ujit mund të bëjë që trupi të humbasë mineralet e nevojshme për funksionimin e tij të duhur, gjë që mund të rezultojë në lëkurë të thatë.

Një dush shumë i gjatë


Të bësh dush pas një dite të vështirë është një mënyrë e shkëlqyer për t’u çlodhur, por nuk rekomandohet të jesh nën dush për një kohë të gjatë, veçanërisht nëse kujdesesh për të pasur lëkurë të lëmuar. Uji i ngrohtë largon lagështinë natyrale dhe yndyrat nga lëkura, gjë që e bën atë të duket e thatë.  Ekspertët rekomandojnë të bëni dush me ujë të vakët ose të ftohtë me përdorimin e sapunëve të butë që nuk heqin shtresën mbrojtëse të lëkurës suaj.

Aplikimi i hidratuesit në kohën e gabuar

Aplikimi i një hidratuesi në lëkurën tuaj në kohën e duhur do t’ju lejojë të përfitoni sa më shumë prej tij. Shumica e grave e aplikojnë atë në fytyrë pas larjes dhe fshirjes së fytyrës me një peshqir. Kjo është e gabuar. Efektet e kremit do të jenë më të mira nëse e aplikoni në fytyrë, por edhe në pjesë të tjera të trupit, ndërsa lëkura është ende e lagur. Gratë koreane praktikojnë të njëjtën gjë, dhe dihet që kanë lëkurë perfekte.

Konsumimi i tepërt i vezëve

Vezët janë një burim i madh i proteinave dhe vitaminës A. Kur konsumohen në sasi të mëdha, megjithatë, ato mund të shkaktojnë lëkurë të thatë. Lajmi i mirë për të gjithë ata që nuk mund ta imagjinojnë mëngjesin pa omeletë është se ky problem nuk shfaqet në rastin e konsumimit të deri në tre vezëve në ditë.

Lexo edhe

Video