Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

409 pacientë me Covid-19 po trajtohen në ShSKUK

409 pacientë me Covid-19 po trajtohen në ShSKUK

Në  klinikat Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe në repartet e spitaleve e përgjithshme, vazhdojnë të trajtohen pacientë nga Sars-Cov-2.

Nga raportimet e datës 9 maj 2021 nga të gjitha njësitë që trajtojnë pacientë në COVID në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës,  në trajtim janë 409 pacientë, 318 pacientë  janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 25 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 315  janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 171 pacientë

11  prej tyre në gjendje të rënduar

134  të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

142 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 81 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 13 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 63 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 11 pacientë + 3 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 2 pacientë


Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 238 pacientë

14 në gjendje të rënduar

184 të konfirmuar pozitivë

173 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 36 pacientë

Spitali i Gjakovës, 40 pacientë

Spitali i Pejës, 56 pacientë

Spitali i Gjilanit, 36  pacientë

Spitali i Ferizajt, 34 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 29 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 7  pacientë

Lexo edhe

Video

error: