400 ushtarë të vrarë në luftën Irak-Iran u varrosën në Iran

400 ushtarë të vrarë në luftën Irak-Iran u varrosën në Iran

Sot mijëra iranianë morën pjesë në funeralet shtetërore të 400 ushtarëve të vrarë në luftën Irak-Iran që u zhvillua nga viti 1980 deri në vitin 1988.

Në kryeqytetin e Teheranit, me dërgimin e fundit, u nderuan 200 ushtarë, eshtrat e të cilëve u gjetën së fundmi në një ish-fushë beteje përgjatë kufirit Irak-Iran.

Funerale u mbajtën për 200 ushtarë të tjerë në qytete dhe qyteza të tjera anembanë Iranit.


Presidenti iranian Ebrahim Raisi dhe zyrtarë të tjerë të lartë morën pjesë në funeralin.

Asnjë nga ushtarët nuk është identifikuar dhe eshtrat e tyre do të varrosen si “dëshmorë të paidentifikuar”.

Irani dhe Iraku shkëmbejnë në mënyrë sporadike eshtrat e ushtarëve, trupat e të cilëve janë gjetur ende, pothuajse 35 vjet pas përfundimit të luftës, në zonat kufitare ku ndodhi lufta.

Në janar të këtij viti, 250 ushtarë iranianë u varrosën në ceremoni të ngjashme.

Lexo edhe

Video