36 të vdekur dhe qindra të zhdukur për shkak të motit të keq në Belgjikë

36 të vdekur dhe qindra të zhdukur për shkak të motit të keq në Belgjikë

​Numri i të vdekurve në Belgjikë po rritet ende për shkak të motit të keq.

Kryetari i bashkisë së Shodfonten, provinca e Liezhit, Daniel Bacquelaine konfirmoi këtë mëngjes në radion ”Rtbf” një numër të ri prej 36 vdekjesh, në kontekstin e përmbytjeve serioze të ditëve të fundit, raporton ATSh.


Gazetat lokale raportuan se ky është një numër provizor, pasi supozohet se ka ende më shumë se 100 të zhdukur.

Sipas gazetës ”Sudpresse”, 32 vdekje u regjistruan në provincën e Liezhit, një në Luksemburg, dy në provincën e Namurit dhe një në rajonin e Sharlëruasë.

Video