27 milionë kërkesa për rreth dy milionë bileta në dispozicion për Botërorin “Katar 2022”

27 milionë kërkesa për rreth dy milionë bileta në dispozicion për Botërorin “Katar 2022”

Mbrëmë në Forumin Ekonomik të Katarit temë diskutimi ka qenë edhe Kampionati Botëror “Katar 2022” që do të mbahet në fund të këtij viti.

Gjatë seancës, Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Suprem për Dorëzimin dhe Trashëgiminë (SC), Hassan Al Thawadi, tregoi që ka pasur kërkesa marramendëse për bileta, për Botërorin “Katar 2022”.

Sipas Thawadit, për vetëm afro dy milionë bileta sa janë në dispozicion ka pasur rreth 27 milionë kërkesa, ku Argjentina, Brazili, Anglia, Franca, Meksika, Katari, Arabia Saudite dhe Shtetet e Bashkuara shënuan kërkesën më të madhe.


“Për sa i përket kërkesës, mendoj se është një kërkesë rekord. Në fazën e fundit të shitjes së biletave kemi pasur rreth 27 milionë kërkesa për rreth dy milionë bileta në dispozicion. Rreth 1.2 milionë bileta tashmë janë blerë. Kështu që njerëzit po blejnë dhe janë të emocionuar për të ardhur, “tha Thawadi gjatë një sesioni të titulluar “Dorëzimi i Kupës së Botës FIFA 2022 Katar”.

Ai shtoi se komuniteti i biznesit në Katar është zotuar të paguajë 28 milion dollarë punëtorëve që paguanin tarifat e rekrutimit për të siguruar punësim, nga të cilat 22 milion dollarë tashmë u janë kthyer punëtorëve.

Po ashtu, Thawadi theksoi se Kupa e Botës është e hapur për të gjithë, dhe theksoi rëndësinë e këtij Botërori si i pari në Lindjen e Mesme dhe Botën Arabe, që shërben si një portë për tifozët që të dëshmojnë mikpritjen arabe dhe të shijojnë kulturën e Katarit.

Lexo edhe

Video