16 aftësi rekrutimi që duhet t’i kenë të gjithë rekrutuesit ambiciozë

16 aftësi rekrutimi që duhet t’i kenë të gjithë rekrutuesit ambiciozë

Edhe rekrutuesit ndahen në dy gupe. Çfarë e bën një rekrutues të mirë? Cilat aftësi i posedon një rekruter, anëtar i shkëlqyer i ekipit të burimeve njerëzore? Shumica e rekrutuesve ndajnë aftësi të përbashkëta që i bëjnë ata efektivë në punët e tyre. Këto përfshijnë një kombinim të aftësive të forta dhe të buta që janë ose të lindura për personalitetin e rekrutuesit ose mësohen dhe përmirësohen me kalimin e kohës.

Aftësitë e buta të rekrutimit

Ky grup i aftësive është i lidhur ngushtë me personalitetin e tij. Ato janë aftësi që janë pjesë e asaj që jeni dhe ato që mund t’i përdorni në avantazhin tuaj në një mjedis rekrutimi. Shumë prej tyre mund të përmirësohen me kalimin e kohës me përpjekjen e duhur.

Këtu janë disa nga aftësitë e buta që i bëjnë shumica e rekrutuesve të mëdhenj:

Aftësi të mira të komunikimit

Të jesh në gjendje të komunikosh përmes një sërë kanalesh të ndryshme është një aftësi thelbësore për rekrutuesit. Nga ju pritet të shkruani postime efektive për punë dhe media sociale, të korrespondoni me kandidatët dhe menaxherët e punësimit përmes emailit, telefonit dhe personalisht. Nga ju pritet gjithashtu të veproni si fytyra e kompanisë ndaj kandidatëve, personi i duhur për punësimin e menaxherëve dhe një ndërlidhës midis dy palëve gjatë gjithë procesit të punësimit.

Besimi

Rekrutimi përfshin shumë rrjete dhe ndërveprim me një sërë njerëzish. Nga ju pritet të flisni me besim me kandidatët, bashkëpunëtorët tuaj dhe ekspertët në shumë industri të ndryshme. Për shkak të kësaj, rekrutuesit duhet të kenë një sasi të caktuar besimi në aftësitë e tyre të komunikimit. Besimi është gjithashtu një aftësi e vlefshme rekrutimi kur bëhet fjalë për punësimin për një pozitë ose industri për të cilat dini pak. Rekrutuesit duhet të jenë të sigurt në aftësitë dhe përvojën e tyre për të bërë zgjedhjen e duhur për punën dhe të jenë në gjendje të mbështesin procesin e tyre të vendimmarrjes.

Kuriozitet i natyrshëm

Rekrutuesit duhet të përpiqen të mësojnë më shumë rreth një kandidati sesa në atë që shkruhet në CV ose në letrën e tyre motivuese. Nuk ka asnjë mënyrë për të njohur një kandidat dhe si do të funksionojë ai në punë nëse nuk keni kuriozitetin dhe proaktivitetin për t’i bërë pyetjet e duhura.

Të kuptuarit e njerëzve është një avantazh i madh kur përpiqesh të bëhesh një rekrutues i suksesshëm. Asnjëherë mos ndaloni së qeni kurioz ose duke provuar gjëra të reja sepse vetëm në këtë mënyrë nuk do të ndaloni kurrë së përmirësuari si rekrutues!

Aftësi të mira të dëgjimit

Dëgjimi shkon përkrah me të qenit kurioz. Ndarja e kohës për t’i dëgjuar vërtet kandidatët tuaj, menaxherët e punësimit dhe bashkëpunëtorët do t’ju japë informacion më të vlefshëm se çdo taktikë tjetër që mund të gjeni. Duke dëgjuar me vëmendje atë që thonë kandidatët dhe kolegët tuaj, ju do të kuptoni saktësisht se çfarë duan ata. Më pas mund ta përdorni këtë informacion për të hartuar strategjitë tuaja të rekrutimit. Sa më shumë të dëgjoni, aq më shumë informacion të vlefshëm do të merrni për të udhëhequr vendimmarrjen tuaj.

Aftësia për të lexuar dhe shfaqur gjuhë pozitive të trupit

Shumica e njerëzve nuk do ta mendonin gjuhën e trupit si një aftësi veçanërisht të dobishme të personelit, por ajo është. Shpesh e sidomos në një situatë punësimi, njerëzit nuk e komunikojnë saktësisht atë që e mendojnë. Të jesh në gjendje të lexosh gjuhën e trupit të dikujt do t’ju japë një pasqyrë të madhe se cilat janë mendimet ose qëllimet e tyre aktuale. Gjuha e trupit gjithashtu shkon në anën tjetër për rekrutuesit. Të jesh në gjendje të kontrollosh dhe shfaqësh gjuhën pozitive të trupit gjatë intervistave personale është një taktikë e vlefshme negociuese.

Besueshmëria

Rekrutuesit veprojnë si pika kryesore e kontaktit midis një kandidati dhe një punëdhënësi. Njëra palë mbështetet te ju për ta plotësuar një pozitë kritike në ekipin e tyre, ndërsa pala tjetër pokërkon që t’i bashkohet kompanisë. Të dy palët kanë nevojë për një perosn të besoueshëm për t’i mbrojtuar.

Durimi

Kushdo që ka rekrutuar një kandidat për një pozitë konkurruese e din se mund të marrë kohë. Punësimi i personit të duhur ndonjëherë mund të nënkuptojë shumë shpallje pune dhe intervistash përpara se të gjeni personin e duhur. Mund të nënkuptojë gjithashtu gjetjen e personit të duhur, vetëm për t’i marrë ata nga një konkurrent. Durimi është shpesh një nga aftësitë kryesore të rekrutuesit dhe zakonisht do të shpërblehet me këmbëngulje dhe të menduarit e shpejtë.


Aftësi të forta të rrjetëzimit dhe të ndërtimit të marrëdhënieve

Rekrutimi është, para së gjithash, një biznes i njerëzve. Bëhet fjalë për takimin dhe rrjetëzimin me sa më shumë njerëz të kualifikuar për të krijuar lidhje që një ditë mund të çojnë në një punësim të shkëlqyer. Prandaj, krijimi i rrjeteve është një aftësi e paçmuar për rekrutuesit. Ndihmon në ndërtimin e lidhjeve me industrinë për të shfrytëzuar këshilla dhe për të takuar kandidatë të mundshëm për t’i ndjekur menjëherë ose për t’i shtuar në linjën tuaj të talenteve.

Empatia

Shkathtësia e fundit dhe shpesh e harruar e rekrutimit të butë që duhet të keni është empatia. “Gjuetia e punës” mund të jetë shumë stresues dhe emocional, veçanërisht nëse ka një nivel të madh urgjence.

Aftësitë e forta të rekrutuesve

Mendësia drejtuar nga të dhënat

Me rritjen e teknologjive komplekse të burimeve njerëzore, rekrutimi është bërë një lojë e drejtuar nga të dhënat. Një aftësi e rëndësishme, moderne e rekrutimit që duhet të zhvilloni është aftësia për të analizuar dhe përdorur të dhënat në avantazhin tuaj.

Aftësitë e marketingut dhe shitjes

Rekrutimi ka të bëjë me marketingun dhe shitjen e kompanisë suaj tek kandidatët e mundshëm. Kjo do të thotë të mendosh dhe të veprosh sikur të jesh një tregtar dhe shitës. Rekrutuesit duhet të zhvillojnë të njëjtat aftësi reklamimi dhe analitike në ueb që përdorin tregtarët për të testuar dhe përmirësuar programet e tyre të gjenerimit.

Aftësia për ta përdorur teknologjinë

Është kritike për rekrutuesit sot që të jenë të aftë për teknologjinë. Kjo do të thotë të kombinosh aftësitë e tua të rekrutimit me aftësinë për të përdorur në mënyrë efektive teknologjinë e punësimit si sistemet e gjurmimit të aplikantëve (ATS), platformat e menaxhimit të performancës etj. Sa më të mira të jenë aftësitë tuaja teknologjike, aq më efektiv do të jeni në shfrytëzimin e këtyre platformave në avantazhin tuaj.

Mendimi kritik

Një faktor i madh në vendimmarrje të drejtë dhe të suksesshme të punësimit është të menduarit në mënyrë kritike për informacionin që ju paraqitet. Rekrutuesit duhet të marrin të gjithë informacionin e disponueshëm për një kandidat, të filtrojnë atë që nuk është thelbësore dhe të arrijnë në një përfundim të paanshëm se kë të punësojnë. Prandaj, të menduarit kritik është një aftësi tepër e rëndësishme rekrutimi për të siguruar që ju të merrni vendime bazuar në fakte dhe jo nga zorrët.

Rrjetet sociale

Mediat sociale janë bërë një nga kanalet më domethënëse dhe më me ndikim për rekrutim. Shumëllojshmëria e përdoruesve dhe komuniteteve në internet me të cilat mund të ndërveprojnë rekrutuesit i bën ata platforma të paçmueshme për gjetjen e kandidatëve të veçantë.

Aftësia për t’i menaxhuar pritshmëritë

Kandidatët dhe punëdhënësit do të kenë gjithmonë pritshmëri të larta. Nga njëra anë, kandidatët ka të ngjarë të kenë një vizion në mendjen e tij për nivelin e përgjegjësisë, pagës dhe kulturës që ata presin nga puna. Nga ana tjetër, menaxherët e punësimit shpesh do të kenë pritshmëri se cilat aftësi dhe përvoja duhet të ketë kandidati për të qenë i suksesshëm.

Aftësitë negociuese

T’i japësh një kandidati atë që i nevojitet, edhe nëse nuk e ke atë që ata po kërkojnë, është një pjesë e madhe e negociatave të kandidatit. Nëse nuk i keni burimet që ata duan, ju takon të zbuloni se cilat alternativa mund të ofroni, duke e mbajtur rolin tërheqës edhe në tryezë. Negocimi luan një rol të madh në të gjitha llojet e transaksioneve të biznesit, pra edhe rekrutimi nuk është përjashtim. /Akademi Pune

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.