100 ushtarë të tjerë ukrainas u kthyen nga robëria

100 ushtarë të tjerë ukrainas u kthyen nga robëria

Si rezultat i shkëmbimit të rregullt të robërve të luftës, 100 ushtarë të Ukrainës janë kthyer në atdhe. Nëntë prej tyre janë oficerë, kurse, pjesa tjetër janë përfaqësues të stafit privat dhe rreshterë.


Sipas njoftimit të ushtrisë së Ukrainës, ushtarët e liruar morën pjesë në betejat në drejtimet Kherson, Kharkiv, Donetsk, Kiev, Zaporizhzhʹkomu dhe Sumsʹkomu.

“Pothuajse gjysma e të burgosurve të liruar kanë lëndime të rënda, sëmundje ose janë torturuar. Më i riu nga të shpëtuarit është 19 vjeç. Ekipi koordinues vazhdon të punojë në shkëmbimet e radhës për të siguruar që të gjithë ushtarët tanë të kthehen në shtëpi sa më shpejt të jetë e mundur”, thuhet në njoftim.

Lexo edhe

Video