​Tetë vjet nga vizita e Papa Françeskut në Shqipëri

​Tetë vjet nga vizita e Papa Françeskut në Shqipëri

Sot bëhen tetë vjet nga vizita historike e Papa Françeskut në kryeqytetin shqiptar.


Papa qëndroi për rreth 12 orë në Tiranë, duke i bërë Shqipërisë një jehonë të madhe për bashkëjetesën paqësore dhe bashkëpunimin ndërmjet anëtarëve të feve të ndryshme.

Papa Françesku kishte zgjedhur Shqipërinë, si vizitën e parë të tij në Evropë. Fjalimin e parë, e mbajti në presidencë, për të vazhduar pastaj fjalimin në meshën e shenjtë në sheshin “Nënë Tereza”. Papa u prit nga dhjetëra-mijëra shqiptarë të të gjitha besimeve fetare.

Lexo edhe

Video