​Stojanov: Mbi 70.000 të punësuar në industrinë bullgare të mbrojtjes

​Stojanov: Mbi 70.000 të punësuar në industrinë bullgare të mbrojtjes

Industria bullgare e mbrojtjes punëson më shumë se 70 mijë njerëz dhe sektori ka një rëndësi të rëndësishme ekonomike dhe sociale, tha të martën ministri i Ekonomisë Nikola Stojanov në hapjen e Konferencës Vjetore AFCEA (Shoqata e Forcave të Armatosura për Komunikim dhe Elektronikë) TechNet Sofia 2022 në Klubi Qendror Ushtarak në Sofje.

Kapitulli i këtij viti AFCEA në Sofje, i titulluar “Modernizimi i Armëve dhe Pajisjeve të Ushtrisë Bullgare. Rinisje”, do të prezantojë teknologji dhe pajisje inovative nga kompanitë kryesore bullgare dhe ndërkombëtare për modernizimin e Forcave të Armatosura dhe do të dëgjojë dhe diskutojë plane dhe veprime konkrete qeveritare për projektet e shpallura dhe alternativat e tyre të mundshme.


Stojanov tha se kompanitë bullgare marrin pjesë aktive dhe performojnë me sukses si në tenderët ndërkombëtarë shumë konkurrues të NATO-s dhe në programet aktuale evropiane me fokus në mbrojtjen.

Ai shtoi se ky sektor është konkurrues dhe ka vendin e vet në një industri evropiane të teknologjisë së lartë. Stojanov gjithashtu theksoi se industria bullgare e mbrojtjes ka një kapacitet të konsiderueshëm që mund dhe duhet të përdoret në projektet për modernizimin e ushtrisë bullgare./BTA

Lexo edhe

Video