​ShSKUK: 139 pacientë në trajtim spitalor nga COVID-19

​ShSKUK: 139 pacientë në trajtim spitalor nga COVID-19

Në spitalet e përgjithshme dhe në klinikat e COVID-19 po trajtohen 139 me koronavirus.

86 pacientë janë në gjendje në oksigjenoterapi kurse 10 janë në gjendje më të rëndë shëndetësore. Kështu ka bërë të ditur Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (ShSKUK).

Raporti i ShSKUK:

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim spitalor janë 139 pacientë, si pasojë e COVID-19.

Në raportet e klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme, rezulton se nga 139 pacientët që po marrin trajtim mjekësor, 86 janë më oksigjeno-terapi dhe 10 në gjendje të rënduar shëndetësore, në kujdes intensiv mjekësor.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive,  28  pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive) 10 pacientë


Klinika e Pulmologjisë, 27 pacientë post-covid-19

Mjekimi Intensiv në Klinikë Infektive,  7 pacientë

Spitali i Prizrenit, 8 pacientë

Spitali i Gjakovës, 8 pacientë

Spitali i Pejës, 15  pacientë

Spitali i Gjilanit, 9 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 1 pacient

Spitali i Mitrovicës, 10 pacientë

Spitali i Ferizajt, 17  pacientë

Lexo edhe

Video

error: