​Shpërthimi në fabrikën e prodhimit të gazit natyror në Teksas vë tendosje të shtuar në tregun global të energjisë

​Shpërthimi në fabrikën e prodhimit të gazit natyror në Teksas vë tendosje të shtuar në tregun global të energjisë

Një shpërthim në një impiant të madh të prodhimit të gazit natyror në Teksas mund të pezullojë centralin për të paktën tre javë, thanë zyrtarët e kompanisë të enjten, duke tronditur tregjet globale të energjisë në një kohë kur furnizimet tashmë janë pakësuar.

Shkaku i shpërthimit të së mërkurës në objektin Freeport LNG në Quintana nuk është i qartë, tha kompania. Nuk pati të lënduar dhe të gjithë punonjësit janë llogaritur, tha zëdhënësja Heather Browne për Washington Post.


Fabrika e lëngëzimit të gazit natyror është një nga më të mëdhatë në botë dhe është një eksportuese kryesore në Britani dhe pjesë të tjera të Evropës. Tregjet e energjisë kanë qenë të paqëndrueshme për muaj të tërë për shkak të inflacionit dhe pushtimit rus të Ukrainës, duke shtyrë prodhimin dhe eksportet e ShBA-së në tepricë.

Një mbyllje e zgjatur e objektit Freeport mund të ketë një efekt të rëndësishëm në çmimet e energjisë, paralajmërojnë ekspertët, veçanërisht ndërsa tregjet po përgatiten për një rritje të kërkesës gjatë verës.

Lexo edhe

Video