​Selimi: Lufta ishte e domosdoshme, pres të shpallemi të pafajshëm

​Selimi: Lufta ishte e domosdoshme, pres të shpallemi të pafajshëm

Ish-deputeti Rexhep Selimi pret që ai dhe të akuzuarit e tjerë që ndodhen në Hagë, të shpallën të pafajshëm për akuzat që rëndojnë mbi ta.

Ai ka bërë një deklaratë pa betim para trupit gjykues në Hagë ku sërish është deklaruar se nuk ka të bëjë asgjë me krimet e pretenduara.

“Nuk kam frikë nga drejtësia, por nga padrejtësia duhet të kemi frikë të gjithë”, ka thënë ai.

Selimi ka folur për periudhën e rinisë së tij kur shqiptarët maltretoheshin nga Serbia dhe largoheshin nga puna.

“Lash ëndrrat e rinisë, studimet e letërsisë dhe iu bashkova UÇK-së”, ka thënë Selimi.

Ndër të tjera, ai ka folur për rezistencën e familjes Jashari dhe luftën çlirimtare.


“Donim të kishim një ushtri të organizuar mirë por nuk ia arritëm. Ne nuk kishim kazerma por kishim shtëpi të familjarëve. Luftën nuk do ta zgjidhnim kurrë por ishte e domosdoshme. Serbia kreu qindra masakra”, ka thënë ai.

Në fund te fjalimit të tij, Selimi ka thënë se pret që ai dhe te akuzuarit e tjerë te kthehen të pafajshëm në Kosovë.

Ai ka thënë se dallimet politike nuk duhet të përdoren si fakte juridike në këtë gjyq.

“Besoj që të gjithë bashkë do të kthehemi në vendin tonë të lirë për të cilin punuan”, ka thënë Selimi.

Pas kësaj, mbrojtja e Selimit ka filluar të paraqesë deklaratën hyrëse.

Fjalimin e Selimit e ka ndjekur edhe bashkëshortja e tij, Shqipe Selimi, nga galeria per publikun në Dhomat e Specializuara.

Lexo edhe

Video