​Rritet numri i pacientëve në Klinikën e Psikiatrisë

​Rritet numri i pacientëve në Klinikën e Psikiatrisë

Në Klinikën e Psikiatrisë në Repartin e Sëmundjeve të Varësisë, gjatë 9 muajve të këtij viti 89 pacientë kanë kërkuar trajtim, numër dukshëm më i lartë në krahasim me vitin e shkuar.

Siç bëhet e ditur, 26 prej tyre, kanë qenë në varësi të opioideve (heroinë), ndërsa 11 në varësi të kanabioideve (marihuanë).


Si pasojë e varësisë në polisusbstanca (substanca të shumta psikoaktive) kanë kërkuar ndihmë 25 persona dhe në varësi të alkoolit kanë qenë 14 dhe 3 në varësi nga sedativët.

Sipas kësaj klinike, është shqetësuese që moshat e rejat janë frekuentueset më të shpeshta, sidomos mosha 18 vjeçare e lart.

Ndërsa ka edhe raste kur edhe persona të moshës 15 dhe 16 vjeç kanë kërkuar trajtim në këtë Klinikë Psikiatrike.

Lexo edhe

Video

error: