​Profili i kryetarit të ri të Gjilanit, Alban Hyseni

​Profili i kryetarit të ri të Gjilanit, Alban Hyseni

Vetëvendosje për të parën herë do të qeverisë me Komunën e Gjilanit. Tani në krye të Komunës së Gjilanit, do të jetë kandidati i Vetëvendosjes, Alban Hyseni.

Hyseni në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale të mbajtura më 14 nëntor, sipas rezultateve preliminare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) fitoi besimin e 21 mijë e 374 qytetarëve apo 51,03% të votave. Duke lënë kështu mbrapa kundërkandidatin e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Lutfi Haziri, i cili në këto zgjedhje mori 20 mijë e 515 vota. Jo të mjaftueshme sa për ta vazhduar edhe për një mandat qeverisjen.

Kujtojmë që në raundin e parë të zgjedhjeve lokale, Alban Hyseni kishte siguruar 19 mijë e 57 vota, ndërsa, Lutfi Haziri 18 mijë e 546 vota.

Por kush është Alban Hyseni?

Më poshtë sjellim profilin e të parit të Komunës të Komunës së Gjilanit, Alban Hyseni


Alban Hyseni ka lindur më 23 tetor të vitit 1990 në Gjilan. E ka të përfunduar Fakultetin Juridik dhe mbanë titullin master në programin Juridik Penal.

Në vitin e katërt të studimeve ka filluar punën si tutor studentësh, për të vazhduar më pas si asistent në lëndët e fushës juridiko-penale përgjatë viteve 2013-2015.

Ka qenë i angazhuar edhe në pozitat e Zyrtarit për Marrëdhënie me Jashtë (2013-2014), Zyrtar i Cilësisë (2014-2016), pastaj edhe si Sekretar i Përgjithshëm i Kolegjit “ARBËRI” dhe Koordinator i UBT-së në Gjilan. Ai poashtu është pjesë e stafit akademik në kuadër të Fakultetit Juridik për lëndët e fushës Penale. Vazhdon të jetë i angazhuar me orar të kufizuar në Kolegjin UBT.

Alban Hyseni i është bashkuar Lëvizjes VETËVENDOSJE! në vitin 2010. Ka qenë anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes për dy mandate dhe aktualisht është koordinator i Qendrës së Lëvizjes në Gjilan.

Në zgjedhjet e vitit 2019 u zgjodh deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës, ku u angazhua në Komisionin Parlamentar për Legjislacion, Mandate, Imunitete, dhe Rregullore të Kuvendit, si dhe Mbikqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit.

Lexo edhe

Video

error: