Disa nga zyrtarët e ATK-së kanë në pronësi biznese, kjo paraqet konflikt interesi

Disa nga zyrtarët e ATK-së kanë në pronësi biznese, kjo paraqet konflikt interesi

Drejtori i përgjithshëm i ATK-së, Ilir Murtezaj dhe drejtori i Agjencisë Kundër Korrupsion(AKK) Shaip Havolli në një konferencë për media kanë prezantuar Rregulloren e Brendshme për Parandalimin e Konfliktit të Interesit në ATK, e cila njëherësh është ndër të parat që është bërë nga institucionet e vendit.

Drejtori i ATK, Murtezaj tha se një ndër prioritetet e tij mbetet zbatimi ose implementimi i kësaj rregulloreje.


“Përmes monitorimit synojmë të parandalojmë çdo mundësi që zyrtarë të ATK-së të keqpërdorin pozitën e tyre zyrtare”,  tha ai.

Ndërsa, drejtori i AKK-së, Havolli theksoi se si Agjenci kanë hasur që disa zyrtarë të ATK-së kanë në pronësi biznese, dhe kjo sipas tij paraqet konflikt interesi.

Për këtë ai tha se kjo Rregullore parandalon shkeljet ligjore nga ana e punonjësve të ATK.

Lexo edhe

Video