​Pink Floyd publikon këngë për Ukrainën

​Pink Floyd publikon këngë për Ukrainën

Grupi britanik i rock-ut Pink Floyd ka publikuar një këngë në mbështetje të Ukrainës.

Kënga quhet “Hej Hey Rise Up”. Ai përmban vokalin e Andriy Khlyvnyuk, nga grupi ukrainas Boombox.

Anëtari i grupit Pink Floyd, David Gilmour tha se ishte frymëzuar nga një video në Instagram nga Khlyvnyuk, i cili aktualisht po shërben në mbrojtjen e Kievit, në të cilën ai këndon në një sheshin bosh Sofje në kryeqytetin ukrainas.


Gilmour shkroi muzikën për këngën dhe më pas foli me telefon me Khlyvnyuk në spital, ku po shërohet nga lëndimet.

“Kam folur pak në telefon dhe ai më dha bekimin e tij. Të dy shpresojmë të bëjmë diçka bashkë në të ardhmen”, tha muzikanti britanik.

Kjo është kënga e parë e Pink Floyd që nga viti 1994 dhe të gjitha të ardhurat nga shitja do të shkojnë për ndihmën humanitare për Ukrainën.

Lexo edhe

Video