​Pesë vjet nga pranimi i Kosovës në FIFA

​Pesë vjet nga pranimi i Kosovës në FIFA

Sot mbushen pesë vjet qëkur pritjes së gjatë të atëhershme i erdhi fundi dhe më në fund Kosova u bë pjesë e shtëpinë më të madhe të futbollit në botë FIFA. Në kongresin e 66-të të FIFA-së në Meksikë, delegatët e këtij kongresi kanë votuar për Kosovën.


Nga 205 delegatë që ishin pjesëmarrës në këtë kongres, Kosova ka marrë 141 vota ‘pro’ dhe duke u bërë kështu  anëtarja më e re e saj. Pas pranimit në FIFA, përfaqësuesja e Kosovës nisi ndeshjet e saj në Ligën e Kombeve dhe në kualifikimet për evropianin 2020, ku deri më tash nuk ka pësuar asnjë humbje, transmeton KosovaPress.

Lexo edhe

Video