​Përfundon protesta e punëtorëve të sektorit publik

​Përfundon protesta e punëtorëve të sektorit publik

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës ka renditur një varg kërkesash ndaj Qeverisë së Kosovës. Në të kundërtën paralajmëruan veprime të rënda, por pa i treguar cilat janë ato.

Në protestën e sotme, sindikatat kërkuan miratimin e Projektligjit për paga dhe shtesat prej 100 eurove për punëtorët e sektorit publik.

Udhëheqësi i BSBK-së, Atdhe Hykolli tha se Qeveria duhet të hap derën e dialogut social.


Ndërsa, Rrahman Jashari nga SBAShK-u, duke iu drejtuar kryeministrit Kurti, paralajmëroi greva të përgjithshme nëse nuk plotësohen kërkesat e tyre.

Kërkesa të ngjashme paraqitën edhe sindikatat e tjera të BSPK-së.

Lexo edhe

Video

3 Comments

Komentet janë të mbyllura.