​PDK kërkon komision hetimor parlamentar për sektorin energjetik

Partia Demokratike e Kosovës ka kërkuar formimin e një komisioni hetimor parlamentar për sektorin energjetik të vendit.

Deputeti i PDK-së, Ferat Shala në seancën e sotme plenare tha se qeveria ka krijuar mjegull dhe paqartësi për të mbuluar dështimin në sektorin e energjisë. Ai renditi edhe disa arsye, që sipas tij, dëshmojnë një gjë të tillë.

“Me tarifat e reja sipas ZRrE-së duhet të zbatohet prej 9 shkurtit, leximi është bërë në fund të janarit. Pse kështu, tash po rritet konsumi mesatar ditor dhe po merret mesatarja nëntë ditore për konsumatorët që kanë njësor të mençur dhe pastaj po shumëzohet për ditët me 18 shkurt. Kur ka filluar faturimi çfarë po ndodh me konsumatorët që nuk kanë njësor të mençur. Si po iu faturohet atyre energjia, paushall apo si? KECO ka dorëzuar një kërkesë ZRrE-së që aplikimi për tarifat e reja të fillojë më 1 mars, por përsëri kjo kërkesë refuzohet sepse qeveria dhe ZRRE-ja nuk do ta lirojnë qytetarin tonë nga pagesat. Të gjitha arsyetimet e qeverisë për ngritjen e tarifave kanë qenë në shkallë të lartë për shkak të importit dhe konsumit, sot që kemi rënie edhe të konsumit dhe përmirësim të kushte pse qytetarët duhet të paguajnë të njëjtën tarifë”, tha ai.


Sipas tij, përmes komisionit hetimor parlamentar do të mund të dilte në pah e vërteta për keqmenaxhimin e Qeverisë Kurti në sektorin energjetik në vend.

“Në emër të PDK-së u kërkojmë të formojmë një komision hetimor parlamentar për sektorin energjetik të vendit ku bashkërisht do të shpalosim të vërtetën dhe keqmenaxhimin e kësaj qeverie në sektorin energjetik të vendit”, deklaroi ai.

Ai tha se si pasojë e keq menaxhimit të Qeverisë ndërmarrja publike KOSTT është në prag të falimentimit.

Lexo edhe

Video

3 Comments

Komentet janë të mbyllura.