​Paneli i Gjykatës së Apelit miratoi pjesërisht apelet e Veselit, Selimit dhe Krasniqit lidhur me paraburgimin

​Paneli i Gjykatës së Apelit miratoi pjesërisht apelet e Veselit, Selimit dhe Krasniqit lidhur me paraburgimin

Paneli i Gjykatës së Apelit ka vendosur lidhur me apelet e mbrojtjes së Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqi kundër vendimeve të gjykatësit të procedurës paraprake për rishikimin e mbajtjes së tyre në paraburgim.

Ky apel ka miratuar një arsye apelimi për secilin të akuzuar dhe ia ktheu çështjen prapa gjykatësit të procedurës paraprake për vlerësim të mëtejshëm.


“Paneli i Gjykatës së Apelit vendosi lidhur me apelet e Veselit, Selimit dhe Krasniqit kundër vendimeve të gjykatësit të procedurës paraprake për rishikimin e mbajtjes së tyre në paraburgim. Paneli miratoi një arsye apelimi për secilin të akuzuar dhe ia ktheu çështjen prapa gjykatësit të procedurës paraprake për vlerësim të mëtejshëm, nëse masat e propozuara nga të paraburgosurit ose çdo kusht tjetër që gjykatësi i procedurës paraprake e identifikon si të domosdoshëm, mund të zvogëlojnë rreziqet e identifikuara dhe të zbatohen në mënyrë efektive nga policia e Kosovës. Arsyet e tjera të apelit u hodhën poshtë”, thuhet në njoftimin e Dhomave të Specializuara.

https://repository.scp-ks.org/?lang=eng&icc_filters[text_search]=&icc_filters[accused_name]=_all&icc_filters[case_name]=The%20Specialist%20Prosecutor%20v.%20Hashim%20Tha%D2%ABi%2C%20Kadri%20Veseli%2C%20Rexhep%20Selimi%2C%20and%20Jakup%20Krasniqi&icc_filters[case_number]=_all&icc_filters[language_short]=_all&icc_filters[date_range_from]=01%2F10%2F2021&icc_filters[date_range_to]=01%2F10%2F2021&icc_filters[record_type_short]=stl_filing&icc_filters[filing_court_level]=ca&icc_filters[filing_number]=&icc_filters[filing_submitter]=_all&icc_filters[sort_order]=_sort_date_newest&fbclid=IwAR39LpWQzS3UCH8g1y5mZzlS6Pt9hmGfrdAEFxzsFeLc8vGM9aKRCPMrbuc&lang=sqi

Lexo edhe

Video