​Osmani pjesë e festimit të Ditës Vyshyvanka

​Osmani pjesë e festimit të Ditës Vyshyvanka

Presidentja Vjosa Osmani është bërë pjesë e Ditës Vyshyvanka, një festë që synon të ruajë traditat origjinale popullore të krijimit dhe veshjes së rrobave ukrainase të qëndisura etnike të quajtura vyshyvanka.

“Ne qëndrojmë me miqtë tanë ukrainas ndërsa shënojmë këtë traditë të bukur që na kujton guximin, lirinë, besimin dhe forcën”, shkroi Osmani në Twitter.

Presidentja u bë pjesë e këtij festimi me ftesë të kryeministres lituaneze Ingrida Simonyt që i kishte dhuruar veshjen presidentes së Kosovës gjatë vizitës që Osmani pati ditë më parë në këtë shtet.


Dita e Vyshyvanka është kremtuar edhe nga liderë të tjerë shtetërorë si dhe përfaqësues të Bashkimit Evropian.

Dita e Vyshyvanka festohet çdo të enjte të tretë të majit.

Lexo edhe

Video