​Njësia e Gardës Kombëtare të Bullgarisë kryeson Paradën Ushtarake në Ditën e Bastiljes në Paris

​Njësia e Gardës Kombëtare të Bullgarisë kryeson Paradën Ushtarake në Ditën e Bastiljes në Paris

Njësia e Gardës Kombëtare të Bullgarisë udhëhoqi paradën e trupave të këmbësorisë për Ditën e Bastiljes, e organizuar si pjesë e festimeve të Ditës Kombëtare Franceze më 14 korrik në Champs-Elysees në Paris.

Paradën e hapën nëntë vende nga Evropa Qendrore dhe Lindore – Bullgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Rumania, Sllovakia, Hungaria dhe Republika Çeke.


Presidenti francez Emmanuel Macron përshëndeti personat e shërbimit teksa kalonte pranë tyre me një automjet ushtarak përgjatë Champs-Elysees përpara se të ulej në foltoren zyrtare në ‘Place de la Concorde’ mes zyrtarëve të tjerë të lartë të qeverisë.

Gjithsej 6,300 persona morën pjesë në paradën në qendër të Parisit këtë vit. Kishte gjithashtu 64 avionë, një dron, 25 helikopterë, 200 kuaj dhe 181 pajisje të motorizuara, sipas AFP./BTA-KosovaPress/

Lexo edhe

Video