​Nesër s’ka mësim, mësimdhënësit në protestë

​Nesër s’ka mësim, mësimdhënësit në protestë

Nesër të gjitha institucionet arsimore në vend nuk do të punojnë pasi SBASHK ka vendosur që t’i bashkohet protestës së thirrur nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës. Sipas kësaj sindikate, mësimdhënësit nga i gjithë vendi do të nisen drejt Prishtinës për të qenë pjesë e protestës.

“Pas një debati konstruktiv është rikonfirmuar se në protestën e thirrur më 20 maj nga BSPK-ja e bazuar në zërin e anëtarësisë do të marrin pjesë në mënyrë masive edhe të punësuarit në sektorin e arsimit. Duke u bazuar në këtë pjesëmarrësit në takimin e jashtëzakonshëm të SBASHK-ut kanë sjellë vendim që të premten shkollat nuk punojnë sepse punëtorët arsimorë me kohë do të nisen nga vendbanimet e tyre për t’u bërë pjesë e protestës”, thuhet në njoftimin e SBASHK-ut.

SBASHK-u shpreh keqardhje për gjendjen e krijuar por thotë se është pasojë e mungesës së gatishmërisë së Qeverisë për dialog dhe për angazhim në zgjidhjen e kërkesave, që ata i quajnë legjitime të punëtorëve në arsim, që nga çerdhet e deri në universitete e kulturë, por edhe në sektorët e tjerë.


SBASHK ka apeluar prindërit që mos t’i dërgojnë fëmijët në shkollë për hir të sigurisë sepse shkollat janë pa personelin arsimor.

Megjithatë, SBASHK ka kërkuar mirëkuptim nga kopshtet të cilëve iu kërkoj që të mos ndalin punën.

“Të lutemi bashkë që Qeveria të reflektojë dhe të mos kemi arsye të shkojmë drejt veprimeve edhe më radikale”, përfundon komunikata e SBASHK-ut.

Më 12 maj, SBASHK-u organizoi një grevë njëorëshe në të gjitha nivelet e arsimit në vend. Ministria e Arsimit ka kërkuar që të mos mbahen greva për shkak se kjo dëmton nxënësit pas dy vitesh mësim në pandemi. 

Lexo edhe

Video