​Mobilizimi i Rusisë për luftën pushtuese në Ukrainë, burrat rusë ikin për në Gjeorgji

​Mobilizimi i Rusisë për luftën pushtuese në Ukrainë, burrat rusë ikin për në Gjeorgji

Në pikën e kontrollit të Larsit të Epërm në kufirin Gjeorgji-Rusi, një rrjedhë automjetesh me numra targash ruse po kalojnë nëpër luginën malore të mbuluar nga era.

Por ndërsa makinat po kalojnë ngadalë, dy persona që kaluan kohët e fundit i thanë BBC-së se një radhë prej të paktën 5 km (3.1 milje) ishte krijuar në anën ruse.

Në një furgon nga qyteti rus i Stavropolit, pasagjerët e përgjumur, shumica e të rinjve, pushuan pasi prisnin shtatë orë. Ata donin të gjenin një lidhje interneti për të informuar të afërmit në shtëpi se kishin arritur të sigurt.


Një burrë, i cili nuk donte të identifikohej, tha se kishte vendosur të largohej menjëherë pasi Vladimir Putin njoftoi një mobilizim të pjesshëm për të rritur përpjekjet e tij për luftën në Ukrainë dje në mëngjes.

Burri duke ikur tha se nuk kishte kohë për të paketuar gjërat e tij; ai sapo mori pasaportën dhe u largua sepse binte në kategorinë e atyre që rekrutohen.

Gjeorgjia është një nga vendet e pakta të mbetura që rusët mund të arrijnë pa vizë.

Gati 140,000 qytetarë rusë kanë hyrë në Gjeorgji që nga fillimi i luftës dhe po rriten thirrjet nga politikanët e opozitës gjeorgjiane që qeveria të vendosë një regjim vizash për të kontrolluar fluksin e qytetarëve rusë.

Lexo edhe

Video