​Mësimdhënësit në grevë njëorëshe

​Mësimdhënësit në grevë njëorëshe

Mësimdhënësit në të gjithë vendin sot kanë hyrë në grevë njëorëshe. Nën organizimin e SBASHK-ut çerdhet hynë në grevë nga ora 06:30-7:30, ndërsa shkollat fillore varësisht nga ndërrimet, ora e parë do të jetë grevë, kurse universitetet nga ora 10:00-11:00.


Orët e humbura në grevë nuk do të zëvendësohen dhe nëse Qeveria e Kosovës nuk reagon, SBASHK-u ka paralajmëruar se i qëndrojnë skenarit për të hyrë në grevë të përgjithshme. Ndër kërkesa të tyre, mësimdhënësit por edhe punëtorët e sektorit publik, kërkojnë 100 euro shtesë në paga deri në miratimin e Ligjit të pagave.

Rraham Jasharaj, kryetar i SBASHK-ut, ka deklaruar për KosovaPress që greva e sotme është paralajmëruese, derisa ka shtuar se më 20 maj do të ketë një protestë të të gjithë punëtorëve të sektorit publik.

Lexo edhe

Video

2 Comments

Komentet janë të mbyllura.