Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

​Mblidhen sot tri komisione parlamentare

​Mblidhen sot tri komisione parlamentare

Në Kuvendin e Kosovës sot do të mblidhen tri komisione parlamentare.

Paraditen e kësaj të martë, me të filluar në ora 10:00 do të mblidhet Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike.

Pikë e rendit të ditës do të jetë shqyrtimi i raportit të auditimit të performancës të teknologjisë së informacionit në Agjencinë e Statistikave të Kosovës, qeverisja dhe menaxhimi i operacioneve dhe siguria e sistemeve.  I ftuar në këtë komision do të jetë kryeshefi ekzekutiv i Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK).

Në orën 13:00 do të mblidhet Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione.


Komisioni do të shqyrtoj propozim-vendimin e Avokatit të Popullit lidhur me zgjedhjen e 5 zëvendësve të Avokatit të Popullit.

Veç kësaj do të shqyrtohet edhe raporti vjetor i Institucionit të Avokatit të Popullit për vitin 2020-të.

Gjithashtu anëtarët e këtij komisioni do të shqyrtojnë edhe propozimin për nismën legjislative ligjit me Projektligjin për Mbrojte nga Dhuna në Familje.

Kurse në orën 15:00 do të mblidhen deputetet e Komisionit për Bujqësi, Pylltari, zhvillim Rural, Mjedis e planifikim hapësinor dhe Infrastrukturë.

Lexo edhe

Video

error: