​Mbështetja e Trump rritet pavarësisht akuzave

​Mbështetja e Trump rritet pavarësisht akuzave

Problemet me ligjin të Donald Trump nuk e kanë dëmtuar statusin e tij si kryesues i qartë për nominimin presidencial republikan në vitin 2024. Në fakt, akuzat penale vetëm sa e kanë forcuar pozitën e tij.

Ish-presidenti i SHBA-së është paditur dy herë në katër muajt e fundit – një herë në Nju Jork për krime të dyshuara financiare dhe një herë në një gjykatë federale me akuzat se ai ka keqpërdorur dokumente të ndjeshme qeveritare dhe ka penguar hetimin.

Ai mund të jetë në prag të një aktakuze të tretë, për përpjekje për të përmbysur rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020, dhe një të katërt në Xhorxhia për presion ndaj zyrtarëve shtetërorë për të ndryshuar humbjen e tij në vitin 2020 atje.

BCC raporton se përkundër gjithë kësaj, fushata e Trump jo vetëm që ka vazhduar e pandërprerë, por ka lulëzuar.


Një mesatare e sondazheve të opinionit nga 31 korriku tregon se ai ka një epërsi prej 37 pikësh ndaj rivalit të tij më të afërt, Guvernatorit të Floridës, Ron DeSantis.

Në mes të shkurtit, epërsia e Trump ndaj DeSantis në mesataren e sondazheve ishte vetëm dy pikë (41% në 39%).

Dhe që kur u ngrit aktakuza e parë në javën e parë të prillit – duke e bërë Trump ish-presidentin e parë të SHBA-së që përballet me akuza penale – në fakt është rritur.

Sipas mesatares së sondazheve, Trump ka qenë zgjedhja e parë e shumicës së votuesve republikanë që nga arrestimi i parë dhe paraqitja në gjykatë.

Lexo edhe

Video