​Listat e pritjes dhe mungesa e barnave, ankesat ndaj bordit të SHSKUK-së

Bordi i Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK) para deputetëve të Komisionit për Shëndetësi deklaroi se janë duke punuar për përmirësimin e sistemit shëndetësor me të gjithë mundësitë që kanë. Të njëjtit janë kritikuar për mungesë të barnave esenciale në klinikat e QKUK-së dhe spitalet rajonale si dhe për lista të gjata të pritjes për shërbimet që ofrohen nga institucionet nën ombrellën e SHSKUK.

Kryesues i bordit të SHSKUK-së, Naim Bardiqi derisa ka prezantuar punën që kanë realizuar për gati tre muaj tha se po mundohen të japin kontribut për përmirësimin e sistemit shëndetësor gjithmonë duke pasur në fokus shërbimet cilësore dhe të sigurta për qytetarët e vendit.

Bardiqi tha se në 12 mbledhjet me bordin që janë mbajtur deri më tani kanë trajtuar tema të caktuara në mënyrë që ne të kenë mundësi të njohin dhe të ofrojnë zgjidhje për problemet që ballafaqohet SHSKUK.

Ndërsa drejtori i ri i SHSKUK-së, Elvir Azizi i cili ka tetë ditë që është emëruar në këtë detyrë, ka përmendur disa nga sfidat që ka hasur gjatë këtyre ditëve.

Azizi është zotuar se do të bëjë më të mirën që qytetarët të ndihen të sigurtë në shërbimet që ofron SHSKUK.


Ndërsa, deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Armend Zemaj, ka uruar që drejtori i ri i SHSKUK-së të ketë prioritet punën dhe jo të jetë i lidhur me pushtetin.

Ai u interesua më shumë rreth listave të pritjes që ekzistojnë nëpër klinikat e QKUK-së.

Bardiqi, duke përmendur edhe arsyet që kanë bërë të shtohen listat e pritjes, tha se kanë kërkuar nga të gjitha klinikat që t’ju dërgohen ato.

Kryetarja e këtij komisioni parlamentar, Fatmire Kollçaku ka kërkuar që në punë të ketë etikë të veshjes e të sjelljes ndaj pacienteve, sipas saj kjo është duke munguar në spitale.

Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës ka nën ombrellën e saj 37 klinikat e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës si dhe shtatë spitale rajonale.

Lexo edhe

Video