​Kuvendit i kërkohet që t’i ratifikojë katër marrëveshje ndërkombëtare

​Kuvendit i kërkohet që t’i ratifikojë katër marrëveshje ndërkombëtare

KDI i ka kërkuar Kuvendit të Kosovës që të ratifikojë katër marrëveshjet ndërkombëtare dhe që të njëjtat mos të mbetet peng i inateve politike.


KDI konsideron se një qasje bashkëpunuese mes shumicës parlamentare dhe opozitës e promovuar dhe e kultivuar nga shumica duhet të mbizotërojë në angazhimin e përbashkët për çështje që shkojnë përtej interesave partiake.

“Sot kur pritet vazhdimi I seancës plenare, të filluar të premten e kaluar, KDI kërkon nga të gjithë deputetët që të votojnë katër marrëveshjet ndërkombëtare të cilat nuk arritën të miratohen në seancat e kaluara në mungesë të kuorumit, ani pse në sallë të pranishëm ishin 93 deputetë. Meqë ratifikimi i marrëveshje ndërkombëtare kërkon 2/3 e votave të deputetëve, kjo nënkupton se nevojitet pajtueshmëri më e gjerë në mes të grupeve parlamentare për t’i miratuar ato. Duke pasur parasysh që shumica parlamentare nuk i ka votat që t’i kalojë këto marrëveshje, i takon shumicës parlamentare që të bëj përpjekje për gjetjen e një gjuhe të përbashkët me opozitën, në funksion të arritjes së pajtueshmërisë për miratimin e tyre. KDI konsideron se një qasje bashkëpunuese mes shumicës parlamentare dhe opozitës e promovuar dhe e kultivuar nga shumica, duhet të mbizotërojë në angazhimin e përbashkët për çështje që shkojnë përtej interesave partiake dhe kontribuojnë në rritjen e mirëqenies së qytetarëve”, thuhet nga KDI.

Lexo edhe

Video

2 Comments

Komentet janë të mbyllura.