​Kusari-Lila për shtrenjtimin e rrymës: Po presim propozimin final të ZRrE

Për shkak të disa udhëtimeve të deputetëve të Kuvendit të Kosovës gjatë kësaj jave nuk do të mbahet asnjë seancë plenare, kështu ka bërë të ditur shefja e grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila e cila komentoi edhe pritshmëritë për takimin e 18 marsit në Ohër në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi.

Për paralajmërimin e ZRRE-së për shtrenjtim të tarifave të energjisë elektrike për 14% nga prilli, ajo tha se ditët e në vijim pritet të shihet propozimi final për modelin e tarifave.

Kusari-Lila thotë se në takimin e 18 marsit presin qasje konstruktive, derisa theksoi se sa i përket planit të veprimit ende nuk është konfirmuar ai final.


Lidhur me paralajmërimin e Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) për shtrenjtim të energjisë elektrike për 14%, deputetja e LVV-së tha se në ditët e në vijim pritet të shihet propozimi final për modelin e tarifave.

Derisa theksoi se Qeverisë së Kosovës i mbetet të gjejë se cila është forma për ta ulur ndikimin negativ të këtyre tarifave për qytetarët e Kosovës.

“Mbetet të shihet tashmë në ditët në vijim se cili do të jetë propozimi final për modelin e tarifave të energjisë elektrike, dhe prapë po them mbetet në trajtim nga ana e qeverisë se cila është forma dhe mënyra më e mirë për të ulur ndikimin negativ që mund të ketë tek familjet kosovare, në veçanti të atyre me të hyra më të vogla” , tha Kusari-Lila.

Lidhur me ecurinë e Ligjit për liritë fetare për të cilin nevojitet edhe prezenca dhe vota e deputetëve të Listës Serbe, deputetja e LVV-së, Mimoza Kusari-Lila tha se ende nuk kanë ndonjë konfirmim final se ata do të kthehen për të marr pjesë në seanca.

Lexo edhe

Video