​Kusari-Lila kërkon nga opozita të votojnë marrëveshjet ndërkombëtare

Shefja e grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila ka bërë thirrje që të votohen marrëveshjet ndërkombëtare që janë në rend dite sot në seancën e Kuvendit të Kosovës, që sipas janë të rëndësishme në kohën kur vendi po përballet me pandeminë Covid-19.

Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës ku në rend dite është votimi i disa marrëveshjeve ndërkombëtare, shefja e deputetëve të Vetëvendosjes përmendi marrëveshjet që lidhen me ndihmën e Kosovës në luftën kundër Covid-19 dhe u bëri thirrje deputetëve të opozitës që t’i votojnë ato.


“Rritja e numrit të infektuarave e rrit edhe domosdoshmërinë dhe gjithashtu urgjencën për votimin e marrëveshjeve ndërkombëtare dy prej të cilave lidhen drejtpërdrejt me masat për parandalimin e pandemisë apo për ndihmën sektorit të shëndetësisë. Njëra prej këtyre marrëveshjeve është granti nga qeveria e dukatës së madhe të Luksemburgut për projektin e bashkëpunimit, grant ky i cili ka edhe afat të skandencës dhe i cili tashmë është në pozicion gati të bllokuar duke e pritur votimin pozitiv të kësaj marrëveshje. Tjetra marrëveshje nga banka zhvillimore e këshillit të Evropës për financimin e reagimit emergjent ndaj covid-19, gjithashtu me një rendësi të veçantë duke marrë parasysh rrethanat në të cilat jemi jo vetëm ne si shtet por edhe rajoni e bota”, ka thënë ajo. 

Ajo tha se u kanë ofruar bashkëpunim partive opozitare dhe shtoi që shpresoj se ata do të votojnë në interes të qytetarëve të Kosovës.

Lexo edhe

Video