​Kurti: Masat në vlerë 100 milionë euro për qytetarët nuk janë politika fiskale

​Kurti: Masat në vlerë 100 milionë euro për qytetarët nuk janë politika fiskale

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, deklaroi se masat në vlerë 100 milionë euro për qytetarët nuk janë politika fiskale dhe zhvillimore, por politika sociale mbështetëse për familjet.

Masa të ngjashme, kreu qeveritar tha se kanë marrë edhe shtetet evropiane si Franca dhe Gjermania.


Ndërkohë tha se asnjëri prej kabinetit qeveritar nuk i përfiton këto shtesa prej 100 euro.

Ai tha se në mbledhjen e sotme të qeverisë do të merret vendimi për rishikimin e buxhetit, i cili do të shkojë në 2.9 miliardë euro.

“Të hyrat në 3 mujorin e parë të vitit 2022 ishin 17 për qind se vitin e kaluar”, tha ai.

Lexo edhe

Video

3 Comments

Komentet janë të mbyllura.