​Kurti jep detaje të reja për takimin në Bruksel: Borrell iu përshtat Serbisë

​Kurti jep detaje të reja për takimin në Bruksel: Borrell iu përshtat Serbisë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka dhënë detaje të reja për takimin e së hënës me presidentin serb, Aleksandër Vuçiq në Bruksel.

Në mbledhjen e Qeverisë, Kurti, tha se paraprakisht në tekstin e marrëveshjes kanë qenë katër paragrafë, ku është shkruar edhe për planin franko-gjerman dhe dinamizimin për marrëveshje për normalizim të marrëdhënieve


Mirëpo, sipas tij, shefi i politikës së jashtme të BE-së, Josep Borrell ndryshoi premisën për marrëveshje, duke u fokusuar vetëm tek ujdia për targa, rrjedhimisht iu përshtat Serbisë.

Madje, kryeministri Kurti tha se ka pasur edhe një përpjekje të fundit për arritjen e marrëveshjes me përfshirjen konkluzionit për planin franko-gjerman, mirëpo e njëjta u refuzuara nga presidenti serb Vuçiq.

Megjithatë, kreu qeveritar tha se sot në Bruksel është zëvendëskryeministri Bislimi, në përpjekje për të arritur një ujdi.

Lexo edhe

Video