​Kosova dhe Shqipëria shumë shpejt me Memorandum të ri për sigurimet

​Kosova dhe Shqipëria shumë shpejt me Memorandum të ri për sigurimet

Në zyrat e Byrosë Kosovare të Sigurimit (BKS), drejtori Ekzekutiv i BKS-së, Sami Mazreku ka pritur në takim  Anila Hoxhën, drejtoreshë e Përgjithshme e Byrosë Shqiptare të Sigurimit (BSHS), me qëllim të diskutimit lidhur me modalitetin e ripërtëritjes së Memorandumit të Mirëkuptimit mbi njohjen reciproke të certifikatave të sigurimit për të dy vendet, memorandum ky i cili është nënshkruar në vitin 2006.


Fokus në memorandumin e ri ndërmjet dy byrove, do të jetë rritja e bashkëpunimit në fushën e trajtimit dhe pagesës së dëmeve ndaj palëve të treta të dëmtuara në aksidente të komunikacionit. 

Memorandumi i ri do të nënshkruhet në javët në vijim, në saje të mbylljes së ciklit të nënshkrimit të memorandumeve me të gjitha byrotë e rajonit, në synim të ndërtimit të raporteve sa më të mira me të njëjtat, me qëllim të gjetjes së mënyrave alternative për aplikimin e sistemit të kartonit të gjelbër për drejtuesit kosovar të mjeteve motorike.

Lexo edhe

Video