​Ish-ambasadori i Holandës në Kosovë: Vuçiç duket se po bëhet gjithnjë e më agresiv

​Ish-ambasadori i Holandës në Kosovë: Vuçiç duket se po bëhet gjithnjë e më agresiv

Ish-ambasadori i Holandës në Kosovë, Robert Bosch i ka reaguar Presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiçi cili deklaroi se është krenar për delegjitimimin e shtetësisë së Kosovës dhe se do të vazhdojë ta bëjë të njëjtën gjë pavarësisht Parlamentit Evropian.

Bosch thotë se kur Serbia po shënon pikë me shpërndarje të vaksinave COIVD-19, Vuçiç po bëhet gjithnjë e më agresiv.

Ai ka theksuar se nacionalizmi që shpërfaq Vuçiç u ka bërë shumë dëm serbëve, për çka ish-ambasadori holandez pyet se “pse ai nuk dëshiron ta shoh këtë?”.

Kjo është shkrimi i plotë i ish-ambasadorit të Holandës ku ka ndarë deklarata të Vuçiçit dhënë për mediat serbe:

Tani që Serbia po shënon pikë me shpërndarjen e vaksinave Covid-19, Vuçiç duket se po bëhet gjithnjë e më agresiv. Ky nacionalizëm ekstrem u ka bërë aq shumë dëm serbëve, pse ai nuk dëshiron ta shohë këtë?

Vuçiq: Jam krenar për delegjitimimin e shtetësisë së Kosovës dhe do të vazhdoj ta bëj këtë (KoSSev)

“Unë jam krenar për faktin se jam duke e delegjitimuar shtetësinë e Kosovës dhe do të vazhdoj ta bëj këtë pavarësisht Parlamentit Evropian, përkundër Parlamentit Evropian dhe për lavdinë e Serbisë”, tha Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq.


“Kam frikë se z. Kurti pëlqen të flasë më shumë me veten e tij, por kjo do të thotë monolog. Nuk është dialog, prandaj le të shtyjë përpara atë që dëshiron, le të bëjë atë që dëshiron, kjo është puna e tyre. Kështu ata vetëm na tregojnë se ata kurrë nuk kanë dashur dialog, “tha ai për Sabac sot.

Ai solli raportin e PE për Kosovën, i cili u miratua dje – pjesë të të cilit ai i citoi për shtyp: “Sipas raportit të Parlamentit Evropian për Kosovën, në të cilin, disa në Serbi po thirren, ata bëjnë thirrje për bashkëpunim rajonal aktiv dhe koordinim më të madh të shkëmbimit të informacionit ndërmjet shërbimeve të sigurisë së Republikës së Kosovës dhe anëtarëve të saj evropianë.”

„Prandaj, sipas tyre, është Republika e Kosovës. Sipas tyre, është shtet, “theksoi ai, duke shtuar:” Kur ata na flasin për moralin dhe ndershmërinë e atyre njerëzve që votuan për raporte të tilla, ata në fakt duhet të na tregojnë se çfarë po kërkojnë këta njerëz nga Serbia. “

Vuçiq pastaj vazhdoi të citonte një pjesë tjetër të raportit mbi Kosovën: “Ka shqetësime rreth fushatave dezinformuese për të delegjitimuar shtetësinë e Kosovës.”

„A jeni të mjerë në Serbi që po i referoheni atij parlamenti?! Jam krenar për faktin që po delegjitimoj shtetësinë e Kosovës dhe do të vazhdoj ta bëj këtë pavarësisht Parlamentit Evropian, përkundër Parlamentit Evropian dhe për lavdinë e Serbisë “, theksoi Presidenti serb, duke shtuar:

„Dhe ata nuk mund të më bëjnë asgjë. Unë do ta kryej këtë aksion të madh evropian për të luftuar, përveç luftës kundër krimit të organizuar, luftës kundër vjedhjes, dhe vjedhjes së pasurisë së popullit hebre. “

Aleksandar Vuçiç kishte pohuar në disa raste se partia e deputetes sllovene dhe evropiane, Tanja Fajon, thuhet se kishte uzurpuar pronën e familjes së pasur hebreje Moskovic në Ljubljanë. Presidenti serb gjithashtu paraqiti të njëjtat akuza sot.

Dy raporte të veçanta u miratuan dje në Bruksel, shkruar nga raportuesi i përhershëm për Serbinë, Vladimir Bilchik dhe raportuesja për Kosovën, Viola fon Cramon. Raporti për Serbinë përfshiu gjithashtu një kërkesë për të hedhur dritë mbi çështjet aktuale, të tilla si Jovanjica, Krusik, dhe Telekom, dhe kritikat ndaj gjendjes së mediave në Serbi.

https://developers.facebook.com/docs/plugins/embedded-posts/?prefill_href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F51Robbie51%2Fposts%2F4537105579639580&cft[0]=AZVr1pqlkdDEd4ctosuNi8OiPyZQTG66CATAGZIArr-ThaesNtmbtPtynsCmu1Vs_Ouh8Wen3s6u97-wp1qZDDNxQcW4XXDOF7PMMEXZEDQN04ANIYz_OIn62XXQsAa1wMI&tn=p%2CP-R#code-generator

Lexo edhe

Video