​Infermierët dhe mamitë dorëzojnë mantelet: Ndërrimi i natës të paguhet 36 euro

​Infermierët dhe mamitë dorëzojnë mantelet: Ndërrimi i natës të paguhet 36 euro

Duke respektuar distancën dhe duke mbajtur maskën si dy masa preventive për parandalimin e Covid-19, infermierë dhe mamitë e Kosovës në këtë kohë pandemie kanë protestuar para qeverisë së Kosovës. Ata po kërkojnë që ndërrimi i natës i cili paguhet 18 euro të paguhet 36 euro.

Fitim Havolli nga Sindikata e Infermierëve dhe Mamive të Kosovës tha se përmes kësaj proteste kanë kërkuar që qeveria të kthejë kokën kah ky komunitet i cili është në front të parë me pacientët e prekur me Covid-19.


Ai tha se kërkesa e tyre është që ndërrimi i natës të paguhet 36 euro, pasi aktualisht pagesë për ndërrim të natës është 18 euro.

Havolli u shpreh se nuk po kërkojnë rritje page por po kërkojnë që kërkesat e tyre nga qeveria të trajtohen me prioritet.

Në mënyrë simbolike infermierët dhe mamitë që sot protestuan i kanë dorëzuar mantelet.

Lexo edhe

Video

error: