​Hoti për shuarjen e Task-Forcës: Gjërave do t’ju shkojmë deri në fund

​Hoti për shuarjen e Task-Forcës: Gjërave do t’ju shkojmë deri në fund

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti tha se vendimin për shuarjen e task-forcës po e kritikojnë ata që kanë frikë se kjo qeveri gjerave do të ju shkojë deri në fund. Hoti gjatë përballjes së pyetjeve të opozitës rreth shuarjes së kësaj task-force anti-korrupsion tha se një vendim i tillë i vitit 2010 ka qenë anti-kushtetuese.

Ai deklaroi vendimi që e ka marrë tani qeveria është për ta kthyer ligjshmërinë. Ndërsa shtoi se janë duke e kritikuar këtë vendim “ata që kanë frikë që gjërave do t’u shkojmë deri në fund”.


“Janë duke e kritikuar ata që kanë frikë se gjërave kemi me ju shkua deri në fund. Mos të kenë dyshime për këtë, koha do t’i tregoj të gjitha, dhe keni me pa”, ka
deklaruar Hoti.

Ndërkohë, që deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Abelard Tahiri theksi se shuarja e kësaj task-force ka bërë shkëputjen e një krahu të rëndësishëm të Prokurorisë Speciale.  “Po më çudit që po e merr guximin me dal me interpretua a janë në përputhje me kushtetutën apo jo. Sepse Kosova e ka një institucion, që është Gjykata Kushtetuese dhe keni mujt me ju drejtuar, sepse në vendime të tilla a janë në përputhje me kushtetutën a jo. Se qysh ju shkoni gjërave deri në fund na ka tregu rasti i fundit i avullimit të dy milionëshit edhe rastet tjera që u akuzuan dhe hetuan Task-Forca. Prandaj, ne shpresojmë që ky degradim do të ndalet. Ne do të punojmë çdo ditë që ky degradim të ndalet”,
ka shtuar Tahiri.

Kryeministri Hoti tha se vendimi për themelimin e Task-Forcës i vitit 2010 nga qeveria Thaçi është jokushtetues.


“Çdo jurist besoj e ka të qartë edhe studentët me qenë ende të padiplomuar, që vendimi I vitit 2010 është jo-kushtetues. Shiheni pikën e parë të këtij vendimi që Qeveria i kërkon prokurorisë të themelojë struktura të caktuara. Pushtetet janë të ndara, qeveria nuk mund t’i kërkojë prokurorisë me themelua struktura të caktuara. Është çështje e prokurorisë, në bazë të ligjit se si të organizohet. Ata çfarë duhet të bëjë qeveria është që të vë në dispozicion krejt kapacitetet e veta sipas nevojave që ka prokuroria.

Me këtë vendim Hoti tha se po kthejnë ligjshmërinë në vend.  Hoti shtoi se gjatë këtyre ditëve policia do të shkëmbejë letra me prokurorinë për t’u siguruar që puna e Task Forcës të vazhdojë në mënyrë të pa penguar deri sa të përgatitet organogrami i ri i policisë.

“Kjo Task-Forcë ka qenë në ajër diku, e pa definuar në organogramin e Policisë. Gjatë këtyre ditëve policia do të shkëmbejë letra me Prokurorinë Speciale, për t’u siguruar që puna e kësaj task-force dhe të gjitha çështjet të cilat janë në shqyrtim të vazhdojnë punën të papenguar deri sa të përgatitet organogrami i ri i policisë, në mbikëqyrje strikte të partnerëve tanë ndërkombëtarë”, ka shtuar Hoti.

Lexo edhe

Video

error: