​Hajdari: Prioritet, mbrojtja e konsumatorëve

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT) , Rozeta Hajdari, në kuadër të Javës për Mbrojtjen e Konsumatorit, ka thënë se prioritet i tyre është fuqizimi dhe mbrojtja e konsumatorit.

Në konferencë për medie të premten, Hajdari tha se mbrojtja e interesave ekonomike të konsumatorëve, siguria, cilësia dhe çmimet janë kyçe për ministrinë që ajo drejton.


Ministrja përmendi edhe disa nga nismat që kanë ndërmarrë për fuqizimin e konsumatorëve.

Ndërkaq, kryesuesja e Këshillit për mbrojtjen e të drejtave të konsumatorit Safete Rexhepi, tha se është rritur besimi i konsumatorëve në institucione.

Ajo tha se vetëm vitin e kaluar 1237 ankesa janë deponuar nga konsumatorët, ku shumica prej tyre janë zgjidhur.

Lexo edhe

Video