​Formacionet ushtarake serbe që vepronin në Drenicë

​Formacionet ushtarake serbe që vepronin në Drenicë

Në tetor 1999 në fshatin Sankoc të Drenicës, gjatë pastrimit të terrenit nga njësiti i TMK-së, të Batalionit I-rë “Ymer Alushani“ të Brigadës 121 “Kumanova“, në njërën nga ish-bazat e shtabit komandues të ushtrisë serbe, është gjetur një listë me emra të formacioneve ushtarake që vepronin në Drenicë.

Aty janë gjetur edhe numra të telefonave dhe fotografi të ndryshme, si dhe ditarë që këta kriminelë kanë mbajtur gjatë luftës në Kosovë.

Lista e emrave të barbarëve serbë, është si më poshtë:

Llazareviq Dragisha, nëntoger

Gjorgjeviq Sinisha, rreshter

Blanusha Mile, rreshter i vjetër

Korçag Goran, rreshter i klasit të parë

Millanoviq Predrag, dhjetar

Radulloviq Nebojsha

Simiq Goran

Kostiq Sasha

Daniq Sllobodan

Gjorgjeviq Zoran

Shabiq Zvonko


Qausheviq Nenad

Jovanoviq Dragi

Momqilloviq Miroslav

Ivanoviq Milivoje

Dejanoviq Verolub

Janjusheviq Zhivorad

Nedelkoviq Bratisllav

Petkoviq Bogolub

Gjoriq Sllavolub

Vaniq Rasha

Dimiq Dushan

Bajrami Igor

Aliq Zoran

Branko Jançiq

Video