​Flamuri evropian mbush 36 vjet

​Flamuri evropian mbush 36 vjet

Komuniteti evropian më 26 maj të vitit 1986, miraton flamurin evropian, simbol i Bashkimit Evropian, por edhe i identitetit në kuptim më të gjerë.


Flamuri evropian përbëhet nga 12 yje të arta në një rreth me sfond blu. Yjet simbolizojnë idealet e bashkimit, solidaritetit dhe harmonisë mes popujve të Evropës. Numri i yjeve nuk lidhet me numrin e shteteve anëtare të BE-së,  edhe pse rrethi është simbol uniteti.

Lexo edhe

Video