​FIFA pezullon dy ekipe kombëtare për shkak të parregullsive brenda federatave

​FIFA pezullon dy ekipe kombëtare për shkak të parregullsive brenda federatave

FIFA ka pezulluar federatat e futbollit të Pakistanit dhe Çadit për shkak të mosmarrëveshjeve mbi menaxhimin e tyre.

Shoqata e Futbollit e Pakistanit (PFF) është pezulluar për “ndërhyrje të palës së tretë” për herë të dytë brenda katër viteve, pasi një grup udhëheqësish dhe protestues morën selinë e Federatës muajin e kaluar.

Ata kundërshtojnë “komitetin e normalizimit” të ngritur nga FIFA për të drejtuar futbollin në Pakistan, pas përplasjeve midis grupeve të zyrtarëve të Federatës. Marrja e selisë së PFF tashmë ka prishur garën në kampionatin e futbollit për femra.


“Pezullimi do të hiqet kur FIFA të marrë konfirmimin nga komiteti i normalizimit që mjediset, llogaritë, administrata dhe kanalet e komunikimit të PFF janë përsëri nën kontrollin e saj dhe se Federata mund të vazhdojë mandatin e saj pa ndërhyrje të mëtejshme,” shkruan FIFA në një deklaratë zyrtare.

Pakistani ishte pezulluar më parë nga tetori 2017 deri në mars 2018, pasi FIFA kundërshtoi një vendim gjykate që cakton një administrator të jashtëm për të drejtuar PFF pas një mosmarrëveshje tjetër zgjedhore. FIFA ndalon qeveritë dhe gjykatat të ndërhyjnë në punën e federatave kombëtare dhe në mosmarrëveshjet e futbollit.

Ndërsa Çadi u pezullua pasi qeveria e atij vendi u përpoq të shpërndajë Shoqatën e Futbollit dhe të caktojë një udhëheqje të re.

FIFA deklaroi se pezullimi do të hiqet kur autoritetet chadiane të revokojnë vendimet e tyre dhe t’i kthejnë autoritetin presidentit të Federatës.

Lexo edhe

Video